Tinik! Ti minden évben mentek nyaralni?
Mi évente megyünk nyaralni a családdal, vagy a Balatonra vagy egy gyógyfürdőbe vagy élmény fürdőbe kb 1 hétre. A családommal mi 2 szer voltunk tengerparton nyaralni. Egyszer 4 napra mentünk le egy ismerősünkkel aztán 8 napra egy általunk bérelt apartmanba. De az drága volt és abban az évben is csak azért engedhettük meg magunknak mert akkor volt az hogy apám rengeteget melózott 3 hónapon keresztül 1 szabadnapja volt csak és azt tényleg úgymond megérdemeltük. Idén már annak is örülünk ha a rokonomék balatoni házába tudunk elmenni 1 hétre, mert nem sok pénzünk van nyaralásra sem.
Egyébként nem ciki ez hogy nem mész nyaralni, legfeljebb csinálj nyáron a barátaiddal programokat járjatok el erre-arra körbe nézni. Én idén nyáron néhány osztálytársammal fogunk elmenni nyaralni egy tóparti nyaralásra mert ugye ez már az utolsó ilyen nyarunk lesz. Mivel augusztusba megyünk így Júliusba diákmunkát fogok vállalni azért hogy az utazás árát meg az ottani költőpénzemet megszerezzem 4 napra. A helyet szerencsére nem kell bérelni mert osztálytársam szüleié a hely és így fel ajánlották nekünk.
Miért lenne ciki? Ez baromság. A politikusoknak, bankoknak ciki, hogy ide jutatták az embereket. De ők meg leszerják.
Amúgy mi is minden évben elmegyünk valahová nyaralni egy hétre, voltunk már tengerparton, de itthon is nagyon sok szép hely van. Vannak egészen olcsón kivitelezhető nyaralások is, persze ha nem túl nagyok az igények. Egy tiszatúra vagy a balaton körbebiciklizése, esténként kempingekben megszállni, sátratverni... ha jó a társaság, akkor felejthetetlen élményt tud nyújtani.
ennyi idősen nem muszáj világkörüli utakra menni, de azért a szüleid igazán befizethettek volna valami angoltáborba, kézműves táborba, vagy bármilyen más jellegű kis nyaralásra ami érdekel.
anno én a Balatonra jártam angoltáborba 3 évig. 5 napos dolog volt, asszem 20 rugó egy hétre kajával együtt. csoportos angolos órák játékosan, versenyek, kvízek, számháború, városfelfedezős játék, délután strand, este buli.
nézz ki valami olcsóbb tábort valami vízközeli helyen, kalapold össze a pénzt nagyiktól, szülőktől, és menj el.
a tábor-előtt után pedig szervezhetsz a barátaiddal bringatúrákat a közeli városokba, erdőkbe. nézz ki pár helyet a környéken, amit szívesen megnéznél, vigyetek fotógépet, kaját, piknikezzetek, netán fürödjetek valami tóban ha van arrafelé.
nem az a ciki, hogy nem jártad még be a világot, hanem az, hogy nincsenek ötleteid arra, hogyan töltsd hasznosan a szabadidődet.
hidd el, nagyon sok dolgozó ember örülne ha nettó 2 hónap szabadsága lenne minden évben, és kitalálhatna magának izgi programokat.
csak tőled függ, h nyár végén mit mondasz az osztálytársaidnak.
Én minden évben megyek, most is megyünk majd, de szerintem egyáltalán nem ciki, elvégre ez nem rajtad, hanem a szüleiden múlik még!:) Bár mindig elgondolkodom ezen, hogy anyum 27 évesen apukámmal és akkor még bátyámmal mégis el tudott utazni párszor dél-amerikába, pedig nem származtak gazdag családból mégis sikerült..
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!