Mi jut először eszedbe Budapestről?
ma 20:11
Ha nem írtad volna az elejére hogy Budapest vagy nem tudnám hogy a kérdés az hogy "mi jut eszedbe Budapestről?" akkor amit leírtál az akár lehetett volna London vagy Párizs.
Budapesti vagyok.Ott születtem,éltem 32 évet.Ráadásul ahogy előttem is írta valaki Kőbányai,egészen pontosan Kőrösi Csoma Lakótelepi vagyok) szóval nem a legjobb környék.Mégis a 32 évem alatt sosem féltem Budapesten végig menni,még a híres nyockerbe sem..33 évesen Párizsba költöztem,és ott éltem 2 évet.Turistaként láttam minden szépet amit egy turistának látni kell.Viszont a 2 évem alatt jártam olyan kerületekben ahol fényes nappal féltem.Volt,hogy eltévedtem,és egy idősebb férfi kijött,megkérdezte,hogy mi a fenét keresek erre..Mondtam hogy eltévedtem.Azt mondta,hogy vagy öngyilkos vagyok,vagy idióta,hogy idáig elmerészkedtem..Morgott végig,de egy darabig elkísért hogy ne érjen baj.
A kosz,a bűz,a firkálás itt is megvolt keményen akárcsak Budapesten.Sőt Párizsban a turisták által látogatott helyek is koszosak,piszkosak,büdösek.
35 éves korom óta Angliában élek.Majdnem másfél évig éltem Londonban.Itt sem különb.Akár erről is írhattad volna amit írtál..Csak ismételnélek..itt is vannak zónák ahová jobb ha fehér ember el se megy oda.Másfél év után azért költöztem vidéki városban,mert egy nap a szomszédom csurom véresen jött haza azzal,hogy este 6 órakor az utcán lelőtték a barátját.próbálta a vérzést elállítani,de nem sikerült.Van olyan buszvezető aki bemondja,hogy ha nincs semmi nagyon fontos dolgod akkor ne szállj le a következő állomásnál.London is borzalmas koszos,teleszeméttel.(mondjuk London város kialakulását/történetét nézzük akkor tudjuk hogy maga a város egy halom szemétre épült fel.)
Szóval Budapest nekem hogy van összehasonlítási alapom,nem koszosabb,rosszabb mint más világváros.Viszont szebb mint London,és Párizs.
39/N
Piszok,szemét,lerobbant épületek,rohanó,udvariatlan emberek,rossz levegő. Csak a pestiek tartják szépnek.
Még a vidéki városok is szebbek és élhetőbbek. Külföldön pedig nagyon sok szebb város van,és sokkal tisztábbak is.
gyerekkor,első szerelem,első csók,első mozi,első strand,első szex,Budapesti állatkert,Vidámpark,Margitsziget,Mátyás templom,Libegő,Nemzeti múzeum,Szépművészeti múzeum,szórakozás,buli,munka,Jégpálya, Belváros...
Én látom a szépet is..Imádom Budapestet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!