Miért álltunk ma több százan diákok és nem diákok a
MÁV vonat vagonjaiban a folyosókon Budapest és Szeged
között amikor 4000 forintot hagytunk ott a kasszánál?
Figyelt kérdés
Ma tömegével álltunk ott a szegedi diákokkal hosszan kígyózó sorokban a MÁV vagonok folyosóján, meg sem lehetett mozdulni, egy vagonon sem lehetett végigsétálni mert annyian álltak a folyosókon. A MÁV jegyek sem lettek ebből kifolyólag leellenőrizve mert, az ellenőr nem is tudott volna közlekedni. A több éves statisztika, a jegyek eladásának mennyisége, gondolom már kimutatta a MÁV-nak, hogy a pénteki és vasárnap délutáni vonatjáratokon tömegével vannak az emberek, diákok. A MÁV tudja, hogy tömegnyomor lesz, de mégis feleannyi vagonnal várja az utasokat, tehát a MÁV tudja, hogy mi a hideg vagon folyosókon állva fogjuk leutazni azt a 100 kilométert, de kérdezem én miért csinálják ezt velünk ha előtte majd 5 ezer forintot hagytunk ott a kasszájuknál? Miért kell ÁLLVA utazni a büdös, koszos vagonok folyosóján 100 kilométert Magyarországon 5000 forintos jegyáron?
Van amelyik diák még a vonatot sem tudja használni. Üvöltözik, mocskos lábát az ülésre rakja, előtte ülő orra alá nyomja, nem beszélve az ótvar táskájáról amit hanyag eleganciával leb...z a közlekedő részre. Szóval lehet fordítani a dolgon. De van kivétel is a diákok között!! Csak nagyon kevés.
2011. nov. 28. 13:09
12/21 anonim válasza:
A lábfelrakás egy sajnos nyugatról begyűrűző trendiség. Sajnos sok nyugat Európai nagy városban elfogadott, és ebből sokan úgy gondolják így itt is természetes.
No a lényegre, azért csinálja velünk a MÁV mert mi hagyjuk, ha nem még sem hagyjuk akkor is megyünk más járművel. Fől kellene egységesen emelni a szavunk.
Erre és sok más kellő feltűnést és hatást okozó tettre bőven van mód. Bár most a kellően agyafúrtak az eszüket arra használják, hogy ilyenkor szimplán jegy nélkül utaznak, mivel látják úgysem tudd jönni az ellenőr.
2011. nov. 28. 14:47
13/21 anonim válasza:
MÁV = Magyar Állam VOLT
2011. nov. 28. 16:03
14/21 anonim válasza:
Szeged felé csak a luzerek állnak, mert van minden vonatra helyjegyes kocsi. (amennyiben a helyjegy ellenére nem tudsz leülni, akkor kártérítés jár) Na meg óránként megy vonat, így van választék.
2011. nov. 28. 19:51
15/21 anonim válasza:
Én pl. így is majdnem 9000 ft-ot költök vonatra havonta, így is sokallom, nemhogy még helyjegyet is kelljen vennem, a választék pedig nem nagy, mert kétszer kell átszállnom mire Szegedre érek, és a másik két vonat nem túl sűrűn jár.
2011. nov. 28. 20:21
16/21 anonim válasza:
Ja és jó pofa, hogy álljon fel mert ez az én helyem. És álljon Szegedig. Igaz nekem van pofám hozzá, és 120 kilóm hogy még csak ne is morogjanak. De azért láttam én már cirkuszt a vonaton ilyen ügyben.
2011. nov. 29. 05:50
17/21 anonim válasza:
Szeged felé nem olyan drága a helyjegy, nem ötszázvalahány forint, hanem 360 Ft. Ennyit csak megér a kényelmesebb kocsi, és a garantált hely.
Én egyszer, amikor 1-2 évig volt más vonalakon is fakultatív helybiztosítás, akkor vasárnap délután (nyáron, tehát nem iskolaidőben) belefutottam egy tömött vonatba Miskolc felé. Áldottam az eszemet, hogy vettem előre helyjegyet. Bizony felállítottam az utast!
Viszont hallottam embereket morogni, hogy vettek helyjegyet, és mégsem tudtak leülni. Holott ilyen esetben kártérítés jár!!!
2011. nov. 29. 10:33
18/21 A kérdező kommentje:
És ha már helyjegy se volt?
2011. nov. 29. 10:48
19/21 anonim válasza:
Ja igen. Manapság a múltszázadi szintű kocsik futnak helyjegy nélkül (például nyáron légkondicionálás nélkül) és a jobbak küllőn.
Nem is értem hogy a helyjegy nélküli kocsikra miért is nem teszik ki, hogy harmad osztály. Most komolyan, tudom hogy ciki volna, de legalább őszinte.
2011. nov. 29. 11:41
20/21 anonim válasza:
azon a vonaton 4 féle kocsiosztály van:
Sima másodosztály
sima elsőosztály
ic 2.oszt
ic elsőosztály és/vagy máv komfortkocsi
Óránként jár a vonat, így nincs több kocsi errefelé.
régen úgy emlékszem, nem volt óránként vonat.
Az meg, hogy tömött a járat, az mindenhol előfordul.
Én múltkor pl ausztriában utaztam 100 km-et a vonatjátszótéren ( mert ott van ilyen) és szintén Ausztriában 350 km-et utaztam gyerekmozi-kocsiban
tehát ez természetes.
Aki nem akar 2.osztályt, az kb 300 ft-ért még választhat egyéb osztályt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!