Budapest-Szeged IC pót-/helyjegy nélkül is? Működik?
A MÁV-ELVIRA oldalán kikerestem, hogy IC indul a Nyugatiból Szegedre 7:53-kor. Két dátummal kétféle lehetőséget kínál, egy helyjegykötelest és egy anélkülit.
A 702-1 Feszty IC [és a sima 702-es] leírása szerint vannak olyan, kijelölt kocsik, amelyeket pót- és helyjegy nélkül is igénybe lehet venni:
Ez tényleg így működik? Van itt valaki, aki ezzel szokott járni, és pót-/helyjegy nélkül?
Kicsit félek, mert nem budapesti vagyok, hanem székesfehérvári, és úgy tűnik, egyedül leszek. Nem ismerem a helyzetet ezen a vonalon, és időm sem lesz annyi, hogy beleférjek a helyjegy-kérésbe. :S
Pestről Szegedre az első kocsikba nem kell pótjegy, a végén lévők az ICsek, azokba igen. Visszafele meg a végére nem kell pótjegy, az elejére igen.
De majd be is mondja, az a kellemes férfi hang, hogy.: "... A vonat végén közlekedő kocsikba inter city pót- és helyjegy váltása kötelező és a dohányzás tilos. A vonat elején közlekedő kocsik inter city pót- és helyjegy nélkül ÍÍÍgénybe vehetők."
Pontosan így van én sokat járok szegedre:)
annyi csak h azok nem ic kocsik hanem ilyen sima bőrüléses
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!