Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Budapest-Szeged IC pót-/helyje...

Budapest-Szeged IC pót-/helyjegy nélkül is? Működik?

Figyelt kérdés

A MÁV-ELVIRA oldalán kikerestem, hogy IC indul a Nyugatiból Szegedre 7:53-kor. Két dátummal kétféle lehetőséget kínál, egy helyjegykötelest és egy anélkülit.

A 702-1 Feszty IC [és a sima 702-es] leírása szerint vannak olyan, kijelölt kocsik, amelyeket pót- és helyjegy nélkül is igénybe lehet venni:

[link]

Ez tényleg így működik? Van itt valaki, aki ezzel szokott járni, és pót-/helyjegy nélkül?

Kicsit félek, mert nem budapesti vagyok, hanem székesfehérvári, és úgy tűnik, egyedül leszek. Nem ismerem a helyzetet ezen a vonalon, és időm sem lesz annyi, hogy beleférjek a helyjegy-kérésbe. :S

2009. dec. 8. 17:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Így működik, deha bizonytalan vagy, a helyszínen megkérdezed a kalauzt, vagy egy másik utast.
2009. dec. 8. 18:05
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ :)
2009. dec. 8. 18:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Pestről Szegedre az első kocsikba nem kell pótjegy, a végén lévők az ICsek, azokba igen. Visszafele meg a végére nem kell pótjegy, az elejére igen.

De majd be is mondja, az a kellemes férfi hang, hogy.: "... A vonat végén közlekedő kocsikba inter city pót- és helyjegy váltása kötelező és a dohányzás tilos. A vonat elején közlekedő kocsik inter city pót- és helyjegy nélkül ÍÍÍgénybe vehetők."

2009. dec. 8. 18:20
 4/6 A kérdező kommentje:
hú, köszönöm neked is. így legyen. :)
2009. dec. 8. 19:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Pontosan így van én sokat járok szegedre:)

annyi csak h azok nem ic kocsik hanem ilyen sima bőrüléses

2009. dec. 8. 19:44
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm mindenkinek; most már nyugodtabb vagyok. Sokkal. :)
2009. dec. 10. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!