Milyennek képzelitek a jövő Magyarországát (2020,2040)?
"Azaz aki teheti MOST kell megtalálnia azt az életteret/várost ahol élni akar mert később erre már nem lesz lehetősége!"
Mi számít városnak, és mi vidéknek?
Üdv!
Leftlegged Player :)
Tovább folytatva, sok párhuzamot fedeztem fel a jelen valósága és a könyv által elém tárt jövő között. Nagyon sok település a jövőben annyira leamortizálódik majd, hogy a "műveltek" elmenekülnek onnan, főleg a fiatalok, mindannyian. Maradnak a "primitív emberek". Ahol a gazdaság jobban működik oda fognak áttelepülni a társadalom műveltebb tagjai. Pokol Béla Európa végnapjai c. könyvéban ugyan ír arról, hogy az önmagát eltartani képtelen "primitívek" mindig a fejlett városi infrastruktúrák köré szerveződve próbálnak "életben maradni", úgy, hogy másokon élősködnek, én azonban nem hiszem, hogy ez a rendszer hosszabb távon fenntartható, mivel a demográfiai átrendeződéssel, ahogy már most is, több az eltartott, mint a dolgozó. Lesz egy olyan pont, amikor már nem lesz több segély, és elérkezünk egy polgárháborús állapothoz, a megélni nem tudó és éhező "primitívek" és a kevés számú műveltebb populáció között. Ma még a helyzet nem ilyen drámai, segélyt még tud az állam fizetni, van családi pótlék is, de ki tudja, meddig....Pokol Béla 2030 körül írja a nagy bumm-ot, amikor is összeomlik a teljes költségvetés, nem lesz se segély, se nyugdíj, aki eddig nem dolgozott, az éhen halhat....2050 körül teljes kaotikus állapotok lesznek Magyaro-on, ......szóval, akit érdekel ez részletesen, Pokol Béla könyvét is tudom ajánlani, be is linkelem az előzetes videót:
kemény, megrázó jövőképet tár elénk, figyelem, csak az erős idegzetűeknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!