Magyarország miért ilyen unalmas és elmaradott? (relatívan)
Én debreceni vagyok, azt mondják 2. legnagyobb város, de semmi nincs itt, ami igazán leköti a figyelmem, esetleg halálosan szórakoztat, míg Pesten azért vannak dolgok. Jah, tegyük hozzá, elég ritka a zenei ízlésem (80's - 90's glam, heavy metal, meg egy kis régi pop) Na de kérem, itt lósz*r sincs, vagy vagy öt szórakozohely ebből három helyen egyforma zenék mennek, büdös van, drága, unalmas, mindig ugyanazok az arcok, és mindig azok mennek, amik a sz*ros rádióban. Hogy nem veszik észre magukat?? Egy normális éjszakai járat nincsen, a következő villamos ötezer év mulva lesz kész, de abbol az egyből ami most van, abból se jön éjszaka egy db se. Ja de, fél egyig ? Azt mondták a fiatalok miatt csinálnak éjszakai villamost, erre péntek-szombat elinditanak 11 korul meg fél 1 korul egyet...
A kiépített belvárosi rész kicsi, hanar ránun az ember, főleg, ha végigsétálsz a főutcán, minden második ember egyforma, és ha te egy kicsit is máshogy nézel ki, más zenei kulturát képviszelsz (80's metal Los Angeles tegyük fel) akkor már ugy néznek rád, mint egy darab szarra, röhögnek, huzzák a szmeöldöküket.. hol van itt az, hogy mindenki különböző, és tolarencia? Mindenki annyira über faszának érzi magát, hogy te sírva nevetsz az egészen, és ŐK MÉGSE veszik észre magukat, mekkora közhelyes lúzerek.
Mit lehet itt csinálni? Semmit. Beülsz a kocsmába, ott is a málhazsákos metálosok ülnek bakkancsba, és örjöngenek az ossianra, ami hot szarul jön a hangszóróból, mert ötezer éves. Pesten hatszázféle hely van, tudom magam hova tenni. Ja és szép, csomo hely van, éjszaka nagyon durva, feelinges a metró, van éjszakai busz, stb stb. Mintha egy másik világ lenne.
Na és hogy a főkérdéshez nyomuljak vissza.. én ha meglátok Bécsről, vagy Hollandiárol, Párizsról egy képet, hogy milyen durva a város, mind fejlődés, mind emberfélefazonok szempontjából, el vagyok képedve, hogy mi a büdös életbe nem leszünk még csak hasonlóak se. És akkor még az Amerikai kontitensről nem is beszéltem..
Várok megnyilvánulásokat, bármifélét..
Najó, ez azért gáz. Annyira szeretem amúgy, mikor mondják, hogy Kelet-Magyarország így, Kelet-Magyarország úgy. Pláne úgy, hogy aki mondja általában még életében nem járt ott. Nem vagyunk semmivel "elmaradottabbak", mint a nyugati országrész. Annyi a különbség csupán, hogy itt kevesebb álláslehetőség van, nehezebben kap az ember munkát, nehezebb megélni. De ennyi. És pont. Az, amiket az egyik hozzászóló sorolt (tömött plázák, diszkók, strandok stb) itt is éppúgy van. Nem a középkorban élünk már mi sem.
És mondjuk nézőpont kérdése az egész. Az, hogy a kérdező unja Debrecent, valószínűleg azért van, mert egész életében ott élt, és mert nem tudja kiélni egyedi vágyait.
Én nem messze lakom Debrecentől, és kifejezetten szeretem. Számomra nem büdös, nem drága, és megtalálom a szórakozási lehetőségeket is, ami nem csak a kocsmában merül ki. A belváros és a főtér szép, és hangulatos, az emberek nem csőlátásúak (nem lehet, hogy inkább te vagy az?), és viszonylag közvetlenek.
Én jártam Keleten, de abban nem vagyok biztos, hogy te voltál már nyugaton..
Javaslom nézz le a Balaton partra, Siófokra, vagy Fehérvárra aztán meglátod miről beszélek. Amíg nem voltál addig kár erről beszélni. De ha valaki a nyugit szereti az teljesen rendben van, nincs ezzel gond.
Igen. Aki a nyüzsit szereti, annak elhiszem, hogy unalmas M.o. nagyrésze (nagyon nagy része). Az emberek felfogásáról nem is beszélve. Ahogy írta a kérdező is, ha egy kicsit nem tömegcucc az ember, akkor már húzzák a szemöldöküket, rosszabb esetben rihegnek röhögnek. (És most nem a bakancsos igénytelen magyarokról beszéltem, hogy máshogy néz ki.) Iszonyúan intoleránsak, rosszindulatúak, csőlátásúak. :(:(
Tényleg városok le vannak maradva fejlődésben, nincs normális éjszakai közlekedés, kilómétereket kell menni dolgokért, mert csak nagyobb városokban lehet kapni, stb... Hát ez M.o.:( És sajnos van mihez viszonyítanom.:(
utolso teljesen egyet értek.
tegnap 11km-t kellett debrecen egyik végéből a másikba gyalogolni, h hazaérjek, mert nincs éjszakai busz : D taxira meg lové, mert 2km 2000ft ért visz am is.
Állás? Fél éve vagyok itthon, 19 eves vok, egy érettségim van meg egy jogsim, de egy darab munkát nemtaláltam, se naplo,, topapro, munkaügyi, dehusz hoz se mehetek mert nem vagyok szoc segélyre jogosult, szóval meg is halhatok nyugodtan !
Nem. NEM én vagyok csőlátású, itt mennek a kemény Gaga számok, Rihanna, meg csomo csomo agyonmixelt szám, Bárány Attila, a legalja mindennek, amit nem tudok zenének tekinteni vágesz? És azért csőlátás, mert én ismerek nagyon sok zenei stílust, és külsőségekben is vágom, hogy milyen imidzse van egynek másnak, de ők, csak magukat ismerik, a rap-pet, meg a málha zsákos rockereket akiket lenéznek, ja meg a hip hop azt cső. Az, hogy Glam metal, 80as évek, nekik semmit se mondd, kiröhögik, végülis anno az ilyen zenéket ide nek engedték be..bocs az offért.
14:20 vagyok.
Voltam keleten is, nyugaton is. Van viszonyítási alapom. Balatonnál is voltam már nyáron, és tudom, hogy pezseg az élet. Ettől függetlenül még mindig azt állítom, hogy nem vagyunk elmaradottabbak. Persze itt nincs Balaton, de ne ez alapján ítéljünk már. (Meg ne egy dunántúli nagyvárost hasonlítsunk egy kelet-magyarországi faluhoz mondjuk.)
Munkát találni itt tényleg nem könnyű, ezt aláírom én is. Bár úgy gondolom, hogy ez az egész országra igaz, csak más mértékben.
Azt pedig, hogy te is szűk látókörű vagy, kérdező, azt azért mondtam, mert te ugyanúgy álatlánosítasz és beskatulyázol, ahogyan azt a legtöbb ember teszi. Egyrészt nem hiszem, hogy zenei ízlés alapján kellene megítélni az embereket. Mit számít, hogy mit hallgat? Kinek mi esik jól. És a tolerancia szerintem nem ott kezdődik, hogy elvárod, hogy a világ téged elfogadjon, és minden más pedig le van tojva. Ha te nem tudsz toleráns lenni az emberekkel, akkor nem értem, hogy fordítva miért várod el ezt. Én sem szeretem a gépzenét, nem mozgat meg a techno, a disco, szeretek igényesebb zenéket hallgatni, mégsem nézem le azokat, akik mást szeretenek. Ha pedig elég extrém vagy egyedi külsővel mászkálsz, ne lepjen meg, hogy megnéznek. Ami más, az először mindig furcsa. Lázadhatsz ellene, kiélheted itt neten az ellenszenvedet, de ez mindig így volt, és így is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!