Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Miért beszél az átlag ember...

Miért beszél az átlag ember Budapestről úgy mintha nem is az országhoz tartozna? Jó tudom főváros meg minden de akkor is. Minden ott jobb, nagyobb, szebb, pörgősebb. stb

Figyelt kérdés
2010. nov. 9. 21:08
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Igazából én Budapest párti vagyok és a legjobb helynek tartom az országban,viszont ennyire lepusztult is rengeteg része sajnos és igénytelenebbek az emberek sajnos.
2010. nov. 15. 00:57
 12/15 anonim válasza:
100%
Nekem az a kedvencem, hogy Budapesten milyen szemetek az emberek, meg nem figyelnek a másikra...ez is ilyen magyar dolog, hogy nem láttak még más nagyvárost. Nem hiszem, hogy Londonban jobban fognak figyelni rád, ha odamész. Én falun lakom, Budapesten tanulok. Falun felszállok a buszra, mindenki figyeli ki ül a buszon, köszönget a másiknak, ha otthon vagyok, én is így vagyok. Aztán felmegyek szépen Budapestre, ez lassacskán elmúlik, hétvégén utazom haza, nagy ívben lexarom, hogy ki van a buszon, rá se nézek, sokan úgy gondolják, hogy milyen nagyképű vagyok:). Nyilván egy kétmilliós városban nem tudnak az emberek egymásra figyelni, erről a hely tehet, nem pedig az egyének. Más az, hogy az egész városnak van egy alaphangulata, amin lehetne javítani, és akkor az emberek vidámabbak lennének, de nagyon sok budapesti jelenséget egyszerűen az okoz, hogy ez egy böszme nagy város, és kész.
2010. nov. 15. 11:06
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Pont ez az. Egy vidéki feljön Budapestre és azt látja, milyen bunkó mindenki, holott csupán nem lehet mindenkivel interakcióba kerülni. Sokan egyszerűen nem tudják felfogni, hogy itt reggelente többszázezer ember közlekedik, egy villamoson akár egy egész falu utazhat. Nyilván, ha valaki az utcán összeesik és nem megy oda valaki, akkor az bunkó, de így megbélyegezni mindenkit ugyanolyan hülyeség, mint a vidékieket kaszával és gereblyével elképzelni.
2010. nov. 15. 14:50
 14/15 anonim ***** válasza:
Viazont a "nem ismer mindenki mindenkit" dolognak is van előnye, mert így nem pletykálnak ki téged a pletykás öregasszonyok, ami a kisebb településeken könnyen előfordulhat.
2011. okt. 31. 22:03
 15/15 anonim ***** válasza:

Én Budapesti vagyok,de mindig is vidéken szerettem volna élni.Engem zavar a zaj a szmog és a tömeg.Emeletes házban élek már 38 éve,ebből 2O at a 11.emeleten.Kertesházat itt béről és fizetésből élő embernek esélye sincs venni.Nem tarthatok állatokat,kutyát,lovat stb...

Vidékre csak azért nem költöztem eddig mert félek,hogy nem talàlnèk munkahelyet.

2011. dec. 16. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!