Miért beszél az átlag ember Budapestről úgy mintha nem is az országhoz tartozna? Jó tudom főváros meg minden de akkor is. Minden ott jobb, nagyobb, szebb, pörgősebb. stb
Én őslakos budapesti vagyok.Mégsem beszélek úgy a fővárosról úgy mintha az lenne az éden.
Van sok hátránya de sok előnye is.
Tény és való,hogy pörgősebb,nagyobb,és jobban zajlik az élet mint más városokban..De ez jellemző minden ország fővárosára..
Az is természetes,hogy aki vidéken él,és szeret is ott élni annak Budapest zajos,zsúfolt,büdös,koszos ,veszélyes..
Viszont egy tősgyökeres pestinek nincs jobb mint a zsúfolt város..
Én mint írtam őslakos vagyok.Itt születtem,itt nőttem fel.Én megszoktam a zajt,megszoktam,azt hogy ha este 9-kor tejet akarok venni akkor csak "leugrom" a boltba tejért.Én szeretem a város rossz jellemzését is.
Felnőttként megpróbáltam vidéken élni..Ami nagyon zavart,és hetekig nem tudtam mit kezdeni az a csenddel. .Nem hallottam villamos,busz zaját..Tudom hülyén hangzik,de ha valaki ebben él ,annak a csend zavaró lehet..(de idővel megszoktam)Évek alatt soha nem tudtam megszokni,hogy este 5-6 órakor már semmi nem volt nyitva..Ami viszont nagyon zavart,hogy télen sötétedéskor szinte kihalt az egész utca..
Talán azért beszélnek Budapestről Ódákat mert ott pezseg az élet,vagy azért beszélnek róla,mert jó szidni a várost..
Én például nem tudnék mit beszélni Szegedről mert fogalmam sincs hogy néz ki,mi van ott..Az ember arról pletykál amiről hall vagy tapasztal.
ma 07:53
Őslakos pesti vagyok..
Azt,hogy a média annyira csámcsog a rossz utakról,dugókról azt a pestieket igazából nem nagyon érdekli..Már megszoktuk..Igazából ahogy mondják nagyobb a füstje mint a lángja.A híreket nagyon fel tudják ám nagyítani..A vonat késésekről meg aztán végképp nem érdekli a pestieket,hiszen a többség akik vonattal járnak dolgozni azok a vidékiek.
Hogy miért nem szól a hír vidékről is? Mert ritkán történik vidéken olyan hír amit érdemes bemondani a tévébe.Pl:Most a vörös iszap katasztrófa miatt hetekig csak vidékről hallottunk.Vagy amikor belvíz van vidékről hallunk..Azért ha történik valami mindig ott van vidék is,.Arról meg nem szólhat a hír,hogy Pista bácsi tehene nem tud tejet adnia borjának...
Nincs vidék elnyomva,csak vidéken kevesebb inden történik..
Édesem! A Pisti bácsit csak úgy mondtam.
Ha valami rendkívüli történik vidéken azt mindig bemondják/leírják a hírekben..Nincs vidék ezáltal háttérben..De ha nem történik semmi akkor miről írjanak??
Mondj pár dolgot,hogy megértsem mi az ami hiányzik neked..
Budapesten se történik olyan sok minden,de ott könnyebb felnagyítani a híreket is,hiszen az a főváros,és több lehetőség van arról csámcsogni..
utolsó, mért nem tudnál Szegeden vagy Debrecenben élni?
Azért egyik sem olyan kisváros, hogy megállna éjjel az élet, vagy hogy ne lennének szép helyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!