Egy barátnőmmel Budapestre készülünk . Mire kell odafigyelni, hogy ne keveredjünk bajba? Mivel messziről megyünk, át is kell majd szállnunk. A főváros mely részei veszélyesek? Mit érdemes elkerülni?
de azért egy tanács :D
a cigányokra ne nézz rá mert esetleg ezért beléd köthetnek :D
bár velem ilyen még csak a külvárosban volt és gondolom te a belvárosban leszel :D
Én ezeket a kerületeket kerülném a helyedben:
XX. ker (Erzsébet)
XXI. ker (Csepel)
IX. ker (Ferencváros)
Ezek a "legrosszabbak".
És a csomópontok, ahol én nem szoktam sokat időzni (nem véletlenül...):
-Blaha Lujza tér
-Boráros tér
-Örs vezér tér
-Kőbánya Kispest
-Oktogon
-Déli pályaudvar
-Keleti pályaudvar
-Nyugati pályaudvar (pályaudvaron sok a "zseves" és a kéregetős... :S)
-Stadionok (régi nevén Népstadion)
Igazából semmi jó nincs Budapestben. Én csak a kertvárosokban érzem magam biztonságban (pl 16 ker), de ha belárosba megyek (9 ker, 8 ker, 21 ker) akkor csak kísérettel megyek (tesómmal, barátokkal...stb)
A cigányokkal legyetek tartózkodók, ne nézzétek őket feltűnően (nekem már volt belőle bajom... :S) És vigyázzatok egymásra, egyedül ne mászkáljatok.
Hát igen, legtöbbször azokat ér atrocitás, akik itt élnek és kénytelenek minden nap használni a tömegközlekedést...stb. Én már annyiszor keveredtem konfliktushelyzetbe a belvárosban, hogy már tényleg nem megyek oda egyedül, csak ha muszáj. (am külvárosi vagyok)
Vertek már meg buszon hazafele suliból jövet.
Akart már megverni ellenőr. (mert "flegma" voltam... 14 éves voltam...)
Vertek már meg cigányok. (pl a buszon is, amit fentebb írtam)
Elvették csepelen egyszer az ékszereimet. (cigányok lányok)
Locsoltak már le slaggal, mert nem tetszettem nekik (cigányok)
Akartak már megerőszakolni az Oktogonon (két cigány srác), pedig nem is voltam kihívó (famernadrág, tornacipő...)
Szóval annak, aki itt él, nem egy leányálom, főleg, ha fiatal lányról van szó. Sajnos.
Zsebesek vannak a forgalmas helyeken, pl villamoson is, sőt perverzek is akik hátulról hozzásimulnak másokhoz a villamoson + egyebek, több ismerősöm is panaszkodott erre, egyszer én is tapasztaltam.
Meg amiket a többiek írtak, azokra tényleg figyeljetek. Aluljárókban kéregetők, szórólaposztók elég erőszakosak tudnak lenni, ne álljatok le velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!