Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Az országban járva merre...

Az országban járva merre voltak nagy különbségek a lakóhelyedhez képest?

Figyelt kérdés

Nagyobb volt a szegénység, vagy fejlettebb volt? Merre jártál, és milyen volt?

Én pl. dunántúliként jártam nemrég a Hajdúságban, és nagyon nem tetszett, szerintem jóval szegényebb, mint Fejér megye északi része.

nov. 2. 17:01
 1/7 Mansour ***** válasza:
100%

Hát Fejér megye északi részénél az ország legalább 3/4-e szegényebb, szóval úgy nem nehéz nagy különbségeket észlelni. :)

Én jártam már a lakóhelyemnél szebb, fejlettebb, és csóróbb, lepukkantabb helyeken is. Az előbbire példa mondjuk Győr, Szeged, a Balaton környéke, az utóbbira mondjuk Salgótarján vagy szinte bármelyik észak-alföldi kis- és középváros (néhány kivétellel). De hozzátenném, nem csak ezen múlik, hogy tetszik-e egy hely vagy sem. A táj, a környezet, a hangulat is fontos. A többnyire lepukkant tolnai és baranyai falvakat, kisvárosokat például kimondottan szeretem, vagy például Miskolcban is van, ami tetszik. A lakóhelyemnél gazdagabb és fejlettebb Szombathelyben viszont nem találok semmi vonzót.

nov. 2. 17:52
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Szombathely számomra is unalmas volt.
nov. 2. 17:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Észak-nyugati lakóként számomra Pécs nagyon izgalmas volt, és sokkal fejlettebbnek tünt.
nov. 2. 17:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Bács-kiskun megyében nőttem fel de elég volt elmenni baranya vagy tolna megyébe és látszik hogy az ottani falvak mennyire lepusztultak, a sok lelakott ház, majd össze dőlnek.

Felénk is vannak putris házak de nagyon sok az új ház a falvakban is és nem csak a szegények laknak falun. Én is falun nőttem fel és sok olyan embert ismertem aki nagyon jó szinvonalon él.

Pest megyében pedig az a furcsa hogy a fővároshoz közeli kisvárosokban is olyan forgalom van hogy az hihetetlen. A szűk utcákban kerülgetik egymást az autósok szoval ott biciklizni életveszély lenne pedig maga az utcakép nekem hasónlít egy falura hogy pl nincsenek boltok a benti utcákban, hanem csak lakóházak, nincs zebra, nincs jelzőlámpa.

nov. 3. 02:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Gy-m-s-ból Mátraverebély kissé sokkoló volt a c-s része.
nov. 3. 06:10
 6/7 anonim ***** válasza:
74%
Bp. 11. kerületéből elég elmennem a 10. vagy a 22. kerületébe és már azoknak sok részét is szegényebbnek látom. De az Ózd környéki falvakat méginkább.
nov. 3. 07:43
 7/7 Mansour ***** válasza:
100%

Igen, Bács-Kiskun megye kiemelkedik az Alföld többi részéhez képest. Amikor először jártam pl. Hajós környékén, azt hittem, nem is az Alföldön vagyok. Teljesen más világ, más hangulat.

Tolna és Baranya viszont, bár jó része tényleg elég csóró, nekem a táj hangulata miatt nagyon bejön. De ez elég szubjektív dolog.

nov. 4. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!