Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A lakóhelyedtől távolabb...

A lakóhelyedtől távolabb merre láttál érdekességet, és melyik településen?

Figyelt kérdés

Nekem pl. dunántúli létemre furcsa volt a kelet-magyarországi házaknál, hogy az esőcsatorna ki van vezetve a levegőben a járdán túlra is az árokba,

és felénk nincs gyermektemető egy faluban sem, a szülők, nagyszülők mellé temették őket. A másik megyében már minden faluban van ilyen, külön parcella az elhunyt gyermekeknek.

Vannak ilyen érdekességek?

júl. 7. 19:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kőszegen láttam a házak előtt a járdán kis asztalokat. Rajta tojás, virág, stb. Becsület kasszával. És többen is kedvesen köszöntek nekünk helyiek az utcán, pedig nem ismertek. 🥰
júl. 7. 20:22
 2/7 anonim ***** válasza:
59%
Mariazell-en (Ausztria) egyetlen eldobott szemetet se láttam. Az utcák patikatisztaságúak voltak. Ők, hogyhogy képesek a szemetet a kukába tenni, a magyarok nagyrésze meg miért nem? Itthon miért néznek ki az utcák úgy, mintha szemétdombon járnánk?
júl. 8. 05:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát távolság szinten csak olyan 50 km-re, de Nyíregyházán meglepődtem, hogy a lakótelepeken elterjedtek az ilyen ponyva garázsok. Nem egy, nem kettő, hanem sok, úgy felállítva, felhúzva az utcai parkolóhelyekre random, és abban áll az autó. És csak Nyíregyházán láttam ilyet, sehol máshol a környéken.
júl. 8. 08:42
 4/7 anonim ***** válasza:
A konkrét településnevekre nem emlékszem, de Makóra közelében voltunk, amikor mi is láttunk olyan esőcsatornát, eső elvezetést, mint amit a kérdező is írt. Felénk, Közép-Dunántúlon, nem látni ilyesmit, szóval tényleg különleges volt.
júl. 8. 10:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Alföldiként mindig ámulkodva nézem Zala megye Balaton környéki területének burjánzóan sűrű, vadbokros környezetét.

(Tapolca-Keszthely és Balaton-Nagykanizsa közti vonatút mentén)

Sehol nem láttam ehhez hasonló érintetlen környezetet Magyarországon : )

júl. 9. 01:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Elmentem az ország másik végébe és sikerült olyan vonatra átszállni, amelyik nem késik :D
júl. 10. 12:47
 7/7 A kérdező kommentje:
5-ös, gyere a Bakonyba. :D Itt is van érintetlen vadon. :)
tegnap 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!