Ezért megbüntethet a kalauz?
Ajànlom, hogy olvasd végig ezt a kérdést és a válaszokat:
https://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__magyarorszag__1243067..
Most nem böngésztem végig, de megbüntethet, bár inkább visszafelé a magyar kalauz, és úgy rémlik, hogy a megoldás az, hogy semmiképp ne add oda mind a két jegyet 😀
Illetve egy szemfüles kalauz kiszúrhatja, hogy nem ott szálltál fel (főleg, ha alig van ott felszálló), így a legbiztosabb, ha leszállsz, és felszállsz a következőre, már ha ez ér neked annyit...
A pár hete jöttem haza Bécsből, stb az osztrák oldalon stb Magyarországon nem jött kalauz
nem tudom milyen gyakori ez, mert évek óta ez volt az első utam Bécsből össze
Meg, mert a belföldi kedvezmény kizárólagosan belföldi célú utazásra használható fel.
Az, hogy átülsz másik helyre még nem számít útmegszakításnak, sőt még az sem, ha leszállsz a vonatról, majd újra felszállsz.
Elég bonyolult, de akkortól számítana új utazásnak, ha elhagynád az állomás területét.
"Elég bonyolult, de akkortól számítana új utazásnak, ha elhagynád az állomás területét."
Csak szerencsére ezt a kalauz a vonatról valószínüleg nem fogja tudni (és akarni sem) ellenőrizni, hogy megtörtént-e.
Viszont Szombathelytol a hatarig ugyanaz a kalauz felismeri, hogy ez az ember itt volt egy kedvezmenyes jeggyel, most meg ugyanezen a vonaton egy masik jeggyel van itt.
Szerintem ez akkor mukodne, ha leszallna es megvarna a kovetkezo vonatot,
Így van, észrevenné és többnyire nem engedik el az ilyen eseteket.
Tapasztalatból írom.
Ha nagyon szeretnél trükközni, akkor belföldi jeggyel utazz a határállomás Szentgotthárdig, mert ott vált a személyzet és az osztrák kollégák számára már irreleváns, hogy a magyar szakaszon, milyen jogon utaztál.
Mindent összevetve, így sem ajánlom a trükközést.
Viszont ez így nagyon mocsok módszer. S egyébként mi van, ha meggondolja magát az ember vagy csak azt mondja? Most hívták el a külföldi rokonok. :-)
Mostanában sok ilyen kétes helyzet van a Mávnál és függhet a kalauztól. Hivatalosan a v.m. bérletek használata sincs kimondva és megoldva rendszerben. (Csak BP bérletre volt rendelkezés.)
Illetve van egy jó példám. Nagyon-nagyon régen Zánka felé osztálytársaim először Fehérvárig vettek jegyet BP bérlettel és utána pótolták ki Zánkára. A BP bérlet csak 65 k.m.-en belül érvényes és nagy távolsághoz nem alkalmazható. Tudta a kalauz, de engedte. Nincs ilyesmire megfelelő jogi környezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!