Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Ha valaki nem vesz jegyet (...

Ha valaki nem vesz jegyet ( de van jegypénztár ) akkor a kalauz eldöntheti, hogy leszállítja az utast, engedi neki, hogy jegyet vegyen nála, vagy megbünteti?

Figyelt kérdés
És ha megbüntet valakit, akkor a büntetés egy bizonyos százalékát megkapja a kalauz? Ha igen mennyit?
2012. aug. 16. 20:16
 1/7 anonim válasza:
Kalauz függő. Van amelyik kétszeres árat kér, amiért nála vesz az ember, van amelyik rendesen ad, de láttam már olyat is, hogy csini csajnál gondolkozott, aztán mondta, hogy egy pusziért oké a dolog, és elvesztetted csak.
2012. aug. 16. 20:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Leszállítani nem lehet, csak akkor ha nem fizet az utas helyben sem, illetve nem írja alá a pótdíjas papírt.
2012. aug. 16. 21:23
 3/7 A kérdező kommentje:
És ha valaki nem akar fizetni, az megúszhatja, egy leszállítással is vagy, esetleg büntetést kap vagy rendőrt hívnak? o.O
2012. aug. 16. 21:26
 4/7 anonim válasza:
Szerintem akkor már büntetést is kap, és a rendőrök csak akkor avatkoznak közbe, ha az illető nem fizet.
2012. aug. 17. 00:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Megbünteti. Különösen, ha az utas nem mutat együttműködést és megbánást. Aki nem akar fizetni, nem nevezhető együttműködőnek.
2012. aug. 17. 11:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Jön a kalauz, nincs jegyed:

1) Vagy kifizeted a jegyet + 2600 forint pótdíjat és utazol tovább boldogan

2) Vagy megadod az adataidat, együttműködsz a pótdíjazásban, az utasleadási lapot aláírod jegy ára+8000 lesz a bírság

3) Vagy nem működsz együtt, a kalauz rendőri intézkedést kér, megkéseted a vonatot, 8000 ft a rendőri intézkedés díja, így a pótdíjad jegy ára+8000 pótdíj+8000 rendőri intézkedés lesz.

Nem éri meg ezzel szórakozni, vegyél inkább jegyet még mindig az a legolcsóbb megoldás.

2012. aug. 17. 12:10
 7/7 anonim válasza:
Az én büntetésem is pont 2 X 8000 Ft de már azóta öt hónap is eltelt azóta csak reklamálok,de mindig amikor írok majd egy hónap is eltelik mire választ kapok de nem is baj,mivel teljesen jogtalanul büntettek meg, mert volt jegyem csak az volt a baj hogy fogdostam másokat szekszuális céllal erre a jegyvizsgáló rámhívta a rendőröket meg meg is büntetett de a rendőri intézkedésből nemlett semmi mivel nem tettek feljelentést,és ezért jogtalan a büntetés mert a jegyvizsgáló önhatalmúlag intézkedett fölöslegesen.
2012. nov. 18. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!