Megbüntettek vonaton, pedig egész útra volt jegyem, csak két részben. Miért illegális ez? Azt mondták, "visszaélés", de ennek mi a jogi alapja egyáltalán?
Ez tényleg fura.
Ha Szob előtt ellenőriznek, akkor a nemzetközi jegy alapján legális az utazásod, ha Szob után, akkor a diákjegyed alapján.
Ha csak nem olyan a vonat, hogy belföldi utazásra nem vehető igénybe. Akkor ui. nekik van igazuk.
MÁV-Start Személyszállítási Üzletszabályzat
A. függelék 3. pont:
"Ha a nemzetközi forgalomban utazó utas közvetlen nemzetközi vonaton vagy kocsiban utazik,
nemzetközi forgalomban érvényes menetjegyet kell váltania, a belföldi forgalomra kiadott
menetjegyek az ilyen utazáshoz nem használhatók fel."
Első válaszolónak: én is így gondolom, hogy Szob előtt a nemzetközi jegyem, Szob után a belföldi jegyem lefedi az utazásomat. Főleg, hogy belföldi útra is használható a vonat.
Kettes válaszolónak: én teljesen abszurdnak tartom ezt. Mert mégis mi az indok erre? Mivel indokolja meg a vasút, hogy ez így van? Nem tudok mást elképzelni, minthogy az indok egyszerű pénzlehúzás.
Azt nem értem, hogy ha leszállnék a határnál és a következőre visszaszállnék, akkor meg megint minden rendben lenne? Az csak azért nem zavarja őket, mert "bűnhődtem" már eleget azzal, hogy vártam a másikra?
Írsz a felelős szervnek és kivizsgálják az ügyet.
Amennyiben hibás döntés született, kárpótolnak, más esetben pedig választ kapsz arra, hogy mégis hogyan történhetett meg ez az éppen nem logikus intézkedés.
Az 5-össel kell egyetértsek sajnos, viszont azért lenne két kérdésem:
-Hol büntettek meg?
-Honnan tudták, hogy kétféle jegyed van? Azaz ha Szob előtt büntettek, akkor honnan tudták, hogy nem csak addig mész-e, ha pedig Szob után, akkor azt hogy bizonyíttták, hogy te nem csak belföldön utaztál azzal a vonattal?
(+1: neten vetted a jegyet?)
Ez tényleg fura.
Nincs ebben semmi fura, csak fogalmad sincs - a kérdezővel egyetemben - a díjszabásról és az utazási szabályokról.
És még ez a válasz van felpontozva :D Komolyan kérdem ebben a tróger országban csak hülyék laknak?
"Mert mégis mi az indok erre?"
Az hogy ez egy nemzetközi utazás.
"Írsz a felelős szervnek és kivizsgálják az ügyet."
Aztán jól körberöhögik ők is.
6. gondolom Szob után lobogtatta a nemuetközin a diákot a nagyeszű.
Örülj neki hogy csak a jegyet vetette meg a kaller és nem kaptál még vaskos büntit is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!