Texas és a Hortobágy ugyanolyan ?
Figyelt kérdés
Mind a kettőről halottam a végtelen legelők elnevezést mármáj. 7. 14:22
2/6 anonim válasza:
Nagyjából. Csak a ott stukker helyett karikás ostorral durrogtatnak.
3/6 anonim válasza:
A tájra gondolsz, igaz? Az amerikai préri, az eurázsiai sztyeppe és a magyar puszta hasonlóak, igen. Kevés fa, sok fű. De igazából a magyar puszta is az eurázsiai sztyeppe része, csak nem folyamatos a sztyeppe. Az amerikai kontinensek préri Kanadában és USA-ban is van. Texast is eléri a préri, de az egy nagy állam, ahol van sok más fajta táj is.
4/6 anonim válasza:
Én Kelet Texast ismerem, már többször végigmentem Dallas és Galveston között autóval. Én kedvelem a texasi mentalitást, de a tájat nem tartom szépnek. Ha kifejezetten a Hortobágyhoz hasonlítjuk, akkor nem mondanám ugyanolyannak. Nem is annyira sík, nem is annyira sivár, szíkes, de nagyjából lankás lapos
5/6 anonim válasza:
Ha szar iskolába jártál, és ahhoz is hülye vagy, hogy utazz (vagy legalább guglizz), akkor igen, igazad van: ugyanolyan a kettő.
6/6 darandaliuszmusz válasza:
Alapvető talaj különbségek vannak. A Hortobágy szikes puszta! Azaz a téli hatalmas vízállások jellemzőek rá. Nyilván más éghajlat, más ökoszisztéma, növényzet, állatvilág stb. Az egyetlen ami hasonló a kettőben az max tényleg az amit fentebb írtak, hogy a füvek dominálnak nem a cserjék / erdők de ez is csak a legeltetés miatt. Anélkül becserjésedne az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!