Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Miért szeretnek a vidékiek...

Miért szeretnek a vidékiek közül olyan sokan Pestre utazni?

Figyelt kérdés

Szinte mindenhol megállnak és bámészkodva feltartják az amúgy is nagy tömeget, akik közül sokan meg sietnek.

Nekik mi abban a szórakozás hogy egy koszos városban a tömegnyomorból még nagyobbat csináljanak? :D Miért nem szeretik a nyugalmasabb helyeket ahol még pihenni is lehet?

Nem azért kérdezem hogy egymásra uszítsam a válaszolókat, hanem csak tényleg nem értem.

márc. 17. 13:33
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
Ebben valamennyire igazad van. Én viszont nem arra a kevés vidékire gondolok, akik a fentiek miatt jönnének, sajnos ők vannak kevesebben a vidékiek közül.
márc. 17. 22:28
 32/40 anonim ***** válasza:
54%

Budapesten van latnivalo ellenben a videki varosokkal.

Azert megy fel a turista hogy megnezze a nevezetessegeket ami naluk nincs. Neked termeszetes hogy latod a lanchidat, parlamentet, stb mert napi szinten mesz el elottuk. Sok vidéki csak 1-2 évente egyszer jut el a fővárosba.

Az hogy milyen zsufolt az reszben a te hibád is mert te is ott vagy és a részese vagy :)

márc. 18. 01:46
 33/40 anonim ***** válasza:
85%
Kérdésem: A rovat a rekreációs utazásoké. Tengerparti, hegyvidéki nyaralás, városnézés stb. A te kérdésed provokatív. Hogyan kapcsolódik az utazási előkészületekhez stb.
márc. 18. 11:13
 34/40 A kérdező kommentje:

32es, bocsánat hogy a megélhetés végett a pestiek be mernek menni dolgozni...

33as, az attól még nem provokatív mert neked valami nem tetszik.

Az utazás témakör az utazásról szól és annak minden szakaszáról, az előkészület pedig annak csak kis része.

márc. 18. 20:45
 35/40 anonim ***** válasza:
85%

Budapesten lakom, Pest melletti kisvárosban nőttem fel.

Szeretek Budapesten várost nézni és szeretem azt a részét ahol most lakom. Van olyan része ahol laktam, de nem volt olyan jó a környék.

Személy szerint szívesen megyek a belvárosba sétálni, főleg esténként, Városliget, Duna-part, Bazilika, Parlament, kis utcák stb helyekre. Sok minden elérhető Budapesten, ami vidéken nem, így kellemest a hasznossal, bejönnek egy szakboltba/orvoshoz/más szolgáltatóhoz, és ha már ott vannak, meg is nézik a város egy-két szebb részét.

Abszolút nem gondolom, hogy a vidéki turisták nagyobb kellemetlenséget jelentenek, mint a külföldiek, külföldiek többen is vannak.

Ha ennyire nem tudsz együttélni azzal, hogy emberek élvezik a fővárosuk adta lehetőségeket, akkor ne menjél olyan helyre ahol sok a turista.

márc. 18. 21:53
 36/40 anonim ***** válasza:
Én Budapesti vagyok, az életem felét itt éltem le és szeretek megállni nézelődni. Akinek nem tetszik kerüljön ki. Hozzátenném vidéken is szívesen nézelődöm.
márc. 25. 20:21
 37/40 anonim ***** válasza:
53%
A kérdező az akinek tök mindegy hol lakik, mert az ápolói amúgy sem engedik ki az utcára.
márc. 25. 20:22
 38/40 anonim ***** válasza:
78%

Kedves bugris-tigris kérdező!

Tudtad, hogy pl. Parlament, az nincs egy átlagos magyarországi városban, de még a megyeszékhelyeken sem. Azt csak Pesten lehet látni.

Szóval megy a vidéki, és megnézi.

Aztán az országban vannak patakok, ne adj'Isten folyók is, amikre hidakat szoktak építeni.

Ám bármennyire szélesek ezek a vízfolyások, talán egyik sem akkora, mint a Duna.És ezt a széles folyót bizony Pestet Budával több helyen és különféle formában összekötötték elődeink. Ezt is jó dolog megnézni.

Mert szép, mert érdekes.

Legalább is van akit érdekelhet.

Vagy mondhatnánk a színházakat.

Van Kaposváron, Nyíregyházán, Miskolcon, Kecskeméten, stb. de annyi a mint Pesten, sehol nincs.

Időnként illik ezeket is meglátogatni.

Ahogy a múzeumokat, a Halászbástyát ,a Mátyás templomot, és még sokáig lehetne sorolni.

Szóval ha nem érted, hogy miért utazik a sok vidéki Pestre, akkor a te fejedben van baj.

Jah' és még akkor ott van az a kifejezés, hogy "főváros".

Mert ez az amit az embernek látni illik, sőt, látni kell, ami tetszik neki, és amire büszke lehet.

Bezzeg neked ez semmit nem jelent, te csak a nyomorult szájtátó vidékieket látod, akik belegyalogoltak a te életteredbe.

Na látod te fővárosi paraszt, itt kezdődnek a bajok. 😋

márc. 25. 21:37
 39/40 anonim ***** válasza:

Szerintem ez alkat függő is. Van aki bámészkodósabb, lassabb típus, van aki nem.

Én például "vidéken" élek, de budapesten jártam egyetemre, sokat aludtam ott is, szóval félig-meddig ott laktam, férjem szintén. Abban megegyeztünk, hogy nem akarunk ott élni semmiképp, viszont ha programot csinálunk, szülinap, randi akármi, akkor szívesen megyünk, mert ott minden sarkon van valami szórakozási lehetőség és étterem, míg itt a szülővárosunkban csak alig. Viszont itt sokkal kisebb a népsűrűség, több a zöld terület, nyugisabb az élet.

Bámészkodni nem szoktam, inkább rohanós típusok vagyunk, de nem egyszer tévedtem el pesten, úgyhogy láthattál kétségbeesetten tántorogni jobbra-balra, viszont arra mindig figyelek hogy mást ne akadályozzak.

Ez viszont nem vidéki dolog, hanem emberi tulajdonság.

ápr. 10. 10:16
 40/40 anonim ***** válasza:
0%

Döbbenet. Sétálok a Nagykörúton. Még csak nem is turistalátványosság.

Csomó kiülős hely. Leszűkíti a járdát. Felszolgálók rohangálnsk keresztül és kasul.

Valamilyen ázsiai népek csoportja itt, amott franciálul vartyognak. Német társaság fotózza a New York palotát.

Az egyik kis asztalnál turbános, nagy bajszos férfiak társasoznak.

Egy házaspár angolul érdeklődlődik a parlamentről.

Hülyék az emberek, hülyék mind.

😄

ápr. 10. 10:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!