Negativumok:
Sopron egy tulnepesedett varos, tobb mint 100 ezer lakossal, ennek orvoslasara pedig az onkormanyzat nem tesz semmit, ugy csinal, mintha csak egy 60k-s kisvaros lennenk. A tomegkozlekedes siralmas, a novekvo nepesseg ellenere a szolgaltatasok szama szepen lassan, de csokken, a fel varos kijar ausztriaba dolgozni, majd itthon kolti el a gyakran adozatlan jovedelmet. Az orszag egyes reszeihez kepest magasabbak az arak, bar ezt helyikent nem igazan lehet eszrevenni. Az ingatlanarak viszont elkepeszto magasak. Normalis elet nincs a varosban, ertsd pl szombat este a varos kb ki van urulve, 20 ev folottit nem nagyon latsz az utcakon. A kozvilagitas szinten gyenge, a valsag miatt kb egy evig sporoltak a vilagitassal, mostanra mar elvileg felkapcsoltak, de egyreszt nagyon sok resz abszolut nincs kivilagitva, sok helyen pedig csak minden harmadik lampa mukodik, masreszt nagyon sok helyen uj ledes lampak vannak, amik takarekosak ugyan, de fenyuk az alig van.
Pozitivumok:
A varos tovabbra is szep es rendezett es egyre szepul, ha a kulsosegeket nezzuk. Valoszinu tobbet fogsz keresni mint az orszag nagy reszen, ha kijarsz Ausztriaba akkor meg plane, egyszoval magasabb az atlag eletszinvonal. A varos szerintem eleg biztonsagos, nem nagyon vannak komoly port kavaro rablasok, buncselekmenyek stb. Van nehany kornyek, ahova ejjel csak ovatosan, de ha tarsasagba megy az ember nincs gond, es egyedul sem valoszinu, nappal pedig foleg, nem fognak kirabolni vagy leszurni a nyilt utcan. Oktatas szempontjabol nincs osszehasonlitasi alapom mas varosokkal, de szerintem eleg sok lehetoseg van, nyilvan valtozo szinvonallal. Nemetul nem art ha tudsz, mert osztrakok gyakran jarnak at, bar ha kerdeznek vmit es nem tudsz valaszolni, max elkuldod oket. Ha kirandulos / sportolos ember vagy, a varos tokeletes, nagyon sok lehetoseg van, az osztrak hegyek is 1-1,5 oran belul vannak. Tudtommal tobbniyre csak megyeszekhelyeken volt eddig, de itt is van lime es bolt is, szoval nem muszaj taxiznod ha kozlekedni akarsz - merthogy mint mondtam a buszkozlekedes gyenge. Viszont gyalog konnyen bejarhato a varos, 1 oran belul mindenhol ott vagy. Aprosag, de nagyon sok varosban szar a csapvoz, femize van, vagy kloros. Itt nem, a legjobb csapviz amit ittam az orszagban. Vasarlas szempontjabol elelmiszerbolt van boven, ruhaboltok viszont mar egyre kevesbbe.
Osszessegebeb megvannak a hatranyai es az elonyei. Ha ide akarsz koltozni, mindenkepp vedd figyelembe a tulnepesedest, de az ausztriai munkalehetoseg nyilvan eros huzo erv. Ha egy normalis vezetes kerul a varos elere, aki hajlando valamit tenni ellene, akkor viszont ez szerintem par ev alatt orvosolhato lenne, es alkalmassa lehetne tenni a varost ennyi ember eltartasara. Nagyjabol ennyi, most mas nem jut eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!