Melyik Magyarország legszebb megyéje ?
Nekem Borsod, mert itt èlek ès ezt a megyèt ismerem a legjobban.
Rengeteg szèp túrázásra alkalmas hely van
Baranya-Győr-Sopron-Vas-Zala. A négy megye - szigorúan ABC sorrendben írtam - holtversenyben első.
A legjobban utált? Nem utálom, csak nem a kedvencem. Az Alföld, a lapossága miatt. Tudom, Petőfi, meg mit nekem a zordon Kárpátok, meg a délibábos ég alatt kolompol Kis-Kunságnak száz kövér gulyája, de én azért csak jobban szeretem a hegyes-erdős-dimbes-dombos, buja zöld vidéket, mint a sivataghoz egyre jobban hasonlító Alföldet.
Szabolcs-Szatmár-Bereg a legszebb vármegye szerintem.
Számomra a tipikus turistacsalogató domb-, és hegyvidékek unalmasak, egyébként is alig van olyan eset, amikor a mainstream tömegízléssel azonosulnék.
Szabolcs azonban meglehetősen változatos képet mutat az Alföld nagy részéhez képest: míg a vármegye nyugati része tipikus alföldi táj, annak minden bájával, addig nyugaton, délnyugaton gyönyörű erdőségek találhatóak, a Felső-Tisza vidéke is egészen sajátos.
A legkevésbé szép szerintem Győr-Moson-Sopron, számomra semmitmondó, a Kisalföldben egyszerűen nem látok semmit, ami miatt nekem érdekes lenne.
Veszprém. Magas-Bakony, Káli medence, Balaton.
2. Heves, bár lepukkantabb, de a táj szép.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!