Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Mi a véleményetek Budapestről?

Mi a véleményetek Budapestről?

Figyelt kérdés
Mi az, ami jó benne, és mi az ami rossz? Ha nem ott élsz, szeretnél? Vagy épp pesti vagy és elköltöznél vidékre?
2023. máj. 23. 20:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A szülővárosom. Szeretem, több lehetőség van itt mindenre, mint az ország bármely egyéb településén. (Oktatás, munka, bevásárlás, szórakozás, egészségügy stb.) Nem, nem szeretnék vidékre költözni.
2023. máj. 23. 21:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A jó benne az, hogy rengeteg kulturális program van: koncertek, kiállítások, vetítések, beszélgetések és még lehetne sorolni. Számos felsőoktatási intézmény is itt van.

A rossz benne az, hogy rettenetesen elhanyagolt a város. Mocskos utcán, lepukkant házak, szétdobált szemét. Pedig nem minden pénzkérdés. Mindig f@j a szívem, amikor látom.

2023. máj. 23. 21:43
 3/10 anonim ***** válasza:
91%

Budapesti vagyok, de kertvárosi.

Laktam pár évig a belvárosban, de undorító lett szerintem.

Nem megyek távol, de a belvárosban nem fogok többet lakni, heti egy- két alkalommal bemegyek, bőven elég.

2023. máj. 23. 21:53
 4/10 anonim válasza:
92%

Én nagyon szeretem. Élhető város, sok jó kultúrális programmal, nyüzsgő belvárossal. Sosem lehet unatkozni. Remek éjszakai élet, színházi élet, fesztiválok, stb..

Munkalehetőségek tekintetében is sokkal jobb a helyzet mint a többi városban.

2023. máj. 23. 21:57
 5/10 anonim ***** válasza:
20%
A belváros szórakoztató, ha csak feljárkálsz, mint én. Ott bent lakni kegyetlen lehet.
2023. máj. 24. 05:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Belvárosban nőttem fel, aztán kijjebb költöztünk a kertvárosba, de még mindig Budapesten belül. Ég és föld. De kinek mi jön be jobban. Itt csend van, viszont ha a városba kell mennem, hamar beérek. Budapesten jó a tömegközlekedés, vannak éjjel-nappal nyitvatartó boltok, szóval bármikor tudsz vásárolni, a belvárosban folyton zajlik az élet, a külvárosban lehet pihenni. Ha el is költöznék innen, csak közeli városba.
2023. máj. 24. 06:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretem ezt a várost, mert sokszínű és rengeteg értéket tartogat, sőt, rejteget. Több évtized után is tud újat adni.

Ami lehangol az az, hogy a kormány ellenségként tekint a teljes városra és látványosan elvonja innen a forrásokat. Ez dühít.

2023. máj. 24. 08:47
 8/10 anonim ***** válasza:

Először a belvárosban laktunk, de gyerekként annyira fulladtunk az asztmától, hogy sok Szemlőhegyi-barlang látogatás után feladtuk és az orvos tanácsára kiköltöztünk az agglomerációba. Szüleim válása után anyum új párja Szeged melletti tanyavilág községben élt, egyébként nagyon szeretem azt a közeget is, de maradtam fent Pesten. Most a III. kerületben lakom közel a Margit-hídhoz, de a belvárosban tanulok és dolgozom. Én nagyon szeretem, főleg hogy nem kell a vásárláshoz keresgélnem cuccokat, hanem ha épp egy törölközőtartóra van szükségem akkor is pár óra alatt megszerzem. Szeretek a plázákban csámborogni, mozizni, illetve a város is elég nagy ahhoz, változatos környezeti adottságokkal hogy mindig találjak valami újat, valami felfedeznivalót.

Aztán mikor megunom pár napra meglátogatom anyuékat, ott lehiggadok, kapok jó kis vidéki kosztot, a levegő ég és föld.

Ami talán negatívum Budapesten az a közlekedés. A metró és a villamosok még hagyján (persze amikor épp minden jár, mert jön a nyár tuti megint feltúrják a körutat) de a buszközlekedés katasztrófa.

2023. máj. 24. 09:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Kis elfogultsággal mondom - a legszebb város. Lehetne. Sajnos hagyták lepukkanni, a belváros gettósodik, undorítóan koszos, össze van szarva/hugyozva. Sokkal többet ki lehetne hozni belőle, és ahogy írta is valaki: ez nem csak pénzkérdés. Nagyon jó lehetőségei vannak, de proli lett, hagyták azzá válni.

Pedig nem csak száz éve, még anyukám gyerekkorában is "megfüdödve és szép ruhában" (!) jöttek fel Pestre, pedig Pest mellett laktak, nem tanyán. Ez a sikk már rég nincs.

2023. máj. 24. 10:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Érdekes hely. Jobban meg kellene ismernem.
2023. júl. 2. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!