Kinek mi a véleménye Budapestről? Megéri oda költözni?
fél budapest erdélyi..vegyél egy panel-lakást, aztán sínen vagy.
Én itt születtem, nem tudom milyen lehet ideköltözni. Itt élni nagyon jó
Én 5 évig éltem Pesten, de haza is költöztem. A fizu tényleg magasabb, mint vidéken, de ezzel együtt a költségek is.
Maga a város tényleg páratlanul szép, nekem inkább a pesti emberekkel van bajom. Nem ahhoz szoktam, hogy senki sem foglalkozik a másikkal, fellökik egymást, bunkóznak, mindig mindenki siet.
Borsodban is lehet boldogulni, ha értesz ahhoz, amit csinálsz. :) Itthon csendesebb, az emberek segítenek egymásnak, ismerem a szomszédaimat.
Sminkesként viszont nagyvárosban a helyed, ha szereted, ha nem. :)
A véleményem Budapestről: (8. kerület Práter utcai panellakó vagyok. Hallom az utcazajt(autók, üvöltöző idióták) hallom az alattam lakó csaj vihogását és a felettem lévő trappolását. Az utcán kerülgetem a kutyaszart, a tömegközlekedési eszközökön szagolom a csöveseket. Hétvégén a sok idióta bulizós drogos korcs ellepi a BKK - járatokat.
De sokak szerint Bp az egyik legélhetőbb európai város. Az biztos, hogy sokan nem jönnének ide, ha a megélhetés nem kényszerítené rá őket.
A véleményemet kérdezted, megírom:
Gyomor kell ahhoz, hogy itt élj. Persze ha sok pénzed van, és jobb környékre költözöl talán megúszhatod a mindennapos szennyet, ami vár.
Én Kőbánya központi részén lakom. A panelunk alatti dohányboltnál kiabálnak az emberek reggeltől estig, minden "zöldesített" területen hajléktalanok ürítenek vagy iszogatnak. A Sparunknak külön fogadóbizottsága van.
A tömegközlekedés Budapest minden részén piszkos, és újra említem a maguk alá piszkító hajléktalanokat (nyáron a legjobb), valamint ittas, ordítozó embereket, akiket senki nem mer leszállítani.
De ezek ellenére imádok itt élni. 5 percen belül legalább 20 minden igényt kielégítő boltot találok, és bárhova eljutok tömegközlekedéssel 3 perc sétával. És ezt nem túlzással írom. Érdekes tapasztalatom a legtöbb emberével szemben, hogy én itt Pesten sokkal kevesebbnek találom az embereket, mint vidéken (falun nőttem fel).
Rengeteg lehetőségem van munka terén, hogy meg találjam a számomra legjobb helyet, valamint a szórakozási lehetőségek is végtelenek.
Bármikor megcsodálhatom a csodás épületeket, valamint az sem utolsó dolog, hogy az ember bárhol gyanútlanul sétálva kincsre bukkan: egy rég elfeledett cirádás épület, eldugott park, hangulatos utcák...
Minden nap új dolog vár, és minden nap egy darabbal többet ismerek meg a városból, ami rengeteg csodának és történetnek az otthona.
Aki ezt felfedezi, az gyanítom, hogy nem akar elmenni innen. Én is csak a kertvárosig tervezek költözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!