Kinek mi a véleménye Veszprémről?
Kérlek a válaszod után írd le, hogy mire alapozod a véleményed. PL:
Én környékbeli vagyok. Ott dolgozom. 42/F
Érdekelnek a turisták pozitív és negatív véleménye is mint az itt lakóké is.
Minden korosztály és társadalmi csoport véleménye is érdekel.
Ki a fåsz pontozott le? Véleményt kérdeztek, abban mit lehet elrontani?
Óvodás parasztok.
Párszor voltam, egy jó barátunk lakott ott egy darabig. Tetszett, szép város.
Most a vár feljújítása nem tudom, hogy milyen lesz és mennyiben szükséges. A székesegyház átalakítása botrányos így képek alapján. Hálát adok, hogy még láttam normális állapotában.
Pár évet laktam ott, most költöztem el. Azelőtt is és most is Budapesten élek, azzal tudom összehasonlítani.
Pozitív:
-Hangulatos város. Szerettem sétálgatni és felfedezni a városrészeket.
-Nincs igazán gettós része, kevés a rossz arc és a hajléktalan. A veszprémiek nem így látják, de budapestiként más mércével mérem a dolgokat.
-Nem óriási város, de van annyira nagy, hogy megvan az alapvető infrastruktúrája (kórház, nagyobb bevásárlóközpontok, Inter City megáll, stb.)
-Tömegközlekedése a város méretéhez képest szerintem jó. És viszonylag kevesen használják, így a reggeli csúcson kívül mindig bőven találtam ülőhelyet.
-Nagyon közel a Balaton! Nyáron munka vége után 20 perccel már strandoltam.
Negatív:
-Ingatlanárak egyáltalán nem reálisak.
-El lehet éldegélni Veszprémben, mert van nagyjából minden, ami szükséges, de nincs túl sok program. Délután mindenki hazamegy a munkából, a város pedig kihal. Győr vagy Székesfehérvár izgalmasabb ebből a szempontból.
-A vasútállomás a város szélén van és borzasztóan lepukkant.
-A belvárosban a történelmi városrész egyik épületről a másikra átmegy szocreál építészetbe és olyan "remekeket" láthatunk, mint a 20 emeletes, amiről konkrétan hiányoznak panelek. Vagy a Hotel nevű lelakott munkásszálló, amit már régen el kellett volna bontani.
Én majdnem 25 évig éltem itt. Kicsit nyugdíjas város szerintem. Kevés helyre lehet beülni és hétköznap kihal a város este hatra.
A történelmi város szép, illetve a Séd völgye is hangulatos, illetve az állatkert is jó.
Sajnos moziba elég kevés filmet adnak (összehasonlítva mondjuk Fehérvárral), normálisabb ruhaboltból sincs sok.
A Balaton közelsége viszont nagy ajándék, illetve a Bakony is jó hétvégi túralehetőség az itt élőknek.
Előnyei:
- nincsenek cigányok
- nagyon erősek a veszprémi iskolák, az oktatás magas színvonalú
- 2 nagyon jó színház van, tehetséges színészekkel (Petőfi Színház és Pannon Várszínház)
- ismert és jónak mondható a kézilabda csapata
- közel van a Balaton (kb 10 km)
- közel van az ország legjobb színvonalú sípályája, az Eplényi Síaréna (csak 17 km) /nyáron libegőzni lehet Eplényben/
- a vasútállomást éppen most újítják fel
- az ország második legnagyobb és legmodernebb állatkertje van itt (legnagyobb a nyíregyházi)
- a veszprémi Pannon egyetemen a vegyészmérnöki képzés nemzetközi viszonylatban is nagyon kiemelkedő
- látványos sétaút van a Séd patak partján, ami sziklák mellett, erdő mellett, viadukt alatt és történelmi emlékhely mellett halad
- egyik legszebb és legtisztább város
- vadiúj uszodája van
Hátrányai:
- sok az egyirányú utca
- sok azt egyenrangú kereszteződés
- nagyon drágák a lakások (ha eladni akarsz , akkor ez nyilván előny)
- nincs gyógyfürdője
Nem túl hangos a lőtér. És ami még itt nem jött szóba, az a tiszta levegő és jó minőségű ivóvíz. A szomszédom az Alföldről azért költözött ide, mert tüdőasztmája van és itt lett jobban.
A csapvíz pedig a Bakony karsztvize, az egyik legjobb az országban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!