Egy tábort keresek ahol vagy 15 éve jártam. Hol lehet?
Régen nyaranta általános iskolás koromban rendszeresen jártam hittantáborokba. Volt egy hely ahova vissza szeretnék menni mert nagyon különleges volt de sajnos nem emlékszem a település nevére.
Mecsek és Pécs környéke lehet valószínűleg, de semmi sem kizárt. A falu egy hosszú mély völgyben helyezkedett el. Óriási nagy fák vették körbe az egészet, végig, szóval az egész falut sűrű és magas (lehettek vagy 20 méter magas fák is) vette körül. Aszfaltozott út volt mindenhol.
A hely ahol megszálltunk a domb oldalban volt és kavicsos út vezett fel. A falu egyik utcájából csak felfele kellett menni jobb oldalon. Egy hosszú fehér épület volt. Volt kettő barna szocreál faház is. Emlékeim szerint volt egy fehér márvány emléktábla valahol, valami 1970es dátum és egykoron egy úttörő tábor lehetett vagy hasonló. Valamiért Szálka településre emlékszek de viszont nem az. Volt egy ebédlő és közösségi tér ami szintén egy régi nagy belmagasságú fekete épület volt. Egy tv volt az egyik falra felszerelve központi helyen. Az egyik utcában ahogy elfogytak a házak utána lejjebb menve volt egy elég érdekes hely bal oldalon. Egy óriási mesterséges medence. Lehetett vagy 15-20 méter széles. Nagyon nagy volt. Betonból volt és ilyen ferde volt egy egész kialakítása, a bal sarok volt a legmélyebb, és lehetett vagy 3-4 méter a tamfal a legmélyebb pontján. De viszont a másik oldala egy szintben volt a talajszintel mert onnan indult a mélyülése az építménynek. Egy cső volt ott a legmélyebb pontjánál gondolom ott folyt el a víz. Fent meg volt szintén egy cső, de az a völgy oldalaból jött ki. Az építmény mellett közvetlen volt egy egyszobás kis épület ami valamiért tele volt rakva a plafonig régi ágyakkal. De be volt törve az ablaka is meg tárva nyitva volt. Szerintem valamikor a táborhoz tartozott. Sajnos ennyire emlékszem, valamiért pont ennek a helynek nem maradt meg az emléke. Köszönöm ha bárki tud segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!