Melyik budapesti hidat szeretitek a legkevésbé?
Külső kinézet alapján lehetne nálam mondjuk… de melyik is?
A két vasúti híd pont olyan, mint amilyennek lennie kell. Egy buldog ronda? Vizslának nyilván, és egy buldog kinézetű vizsla meg vizslának csúf.
Ettől a két hídtól ne várok többet. A közúti hidakat nem tudom rangsorolni. Mindegyikben lehet találni szépséget, és mindnek megvan a kevésbé vonzó elemei is.
A vágóhidat. :-)
Egyébként nem tudom. Az Árpád híd olyan semmi, jelentéktelen. De azzal sincs bajom különösebben.
Vasúti hidakat nem sok értelme van ide venni, mert eléggé "cél" hidak.
Amúgy nálam valahol holt versenyben van a Petőfi és Árpád híd. Mind a kettő ocsmány, semmilyen, lepukkant. A környezetük is személytelen.
A belváros környéki hidak a legszebbek, azok közül is a Szabadság-híd a leghangulatosabb, mert a környezete is szép. Bár szerintem az Erzsébet híd is szép a maga tisztaságával, csak rohadt nagy rajta a forgalom. Viszont a környezete relatív vonzó, Gellért-hegynél vízesés túloldalt meg a Belváros szépsége.
De például a Lágymányosi híd is szívem csücske. Számomra olyan "világi". Jó rajta áthasítani autóval is és gyalog is szép sétálni, szép a kilátás a városra. Tetszik, hogy van egy határozott elválasztás az autóktól, így gyalogosként-biciklisként kicsit híd a hídban érzést ad.
"Északi összekötő vasúti híd"
Ilyen nevű híd nem létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!