Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Mi a fő szempont, ami miatt...

Mi a fő szempont, ami miatt IC-kocsiban utazol, ha a vonat gyorsvonat is, vagy amiért 1. osztályra veszel jegyet 2. osztály helyett?

Figyelt kérdés
2022. jún. 7. 15:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Egy időben (7 éven át, egyetemistaként és munkába állásom első két évében) rendszeresen ingáztam IC-vel Pécs és Budapest között. Gyorsvonatból volt talán egy vagy kettő. Az utóbbinak jó másfél, ha nem két órával volt hosszabb a menetideje. Jóval több helyen megállt, várakozott, hogy elengedjen más vonatokat. Klíma nincs, ami nyáron 40 fokban nem a legpraktikusabb. De legalább az ablakok nyithatóak voltak. IC-n is sokszor rossz volt a klíma és még az ablakok sem nyithatóak. Sokszor ücsörögtem végig 50-60 fokban 2,5-3 órát. Borzasztó volt. Gyorsvonaton 40-50 éves műbőrüléses koszos, rozsdás kocsik voltak. Jóval hangosabb is volt az utastér.

Én úgy voltam vele, hogy inkább kifizetem azt (akkoriban) a pár száz forintos IC pótdíjat, de szeretnék rövidebb idő alatt, viszonylag kulturáltabb körülmények között utazni. Már ha kaptam rá jegyet. Sokszor két nappal korábban meg kellett venni, mert elfogytak a helyjegyek. 99%-ban mindig 2. osztályra vettem meg a jegyet. Egyrészt az 1. osztályú kocsi is ugyanahhoz a szerelvényhez volt kapcsolva: azaz nem gyorsabb. Másrészt annyi különbség volt, hogy kicsivel szélesebbek voltak az ülések. Ennyi. Nekem ez nem ért meg plusz pénzt. Egy-két alkalommal vettem oda jegyet. De ennek az volt az oka, hogy sürgős volt az utazás és 2. osztályra elfogytak a jegyek.

2022. jún. 10. 06:48
 12/14 anonim ***** válasza:

Én eltérően gondolkodom.

Mifelénk Hibrid vonatok mennek Szombathelyre, Zalaegerszegre és Budapestre. Halbi kocsik, valamint az innen induló személyvonatok is azok, bár a Pestiek zöme Flirtek.

Az IC kocsit először Bp és Miskolc között aztan Bp és Debrecen közt használtam. Az IC kocsi rosszabb, belopják az ülőhelyem mindenki egymás nyakán így a wcre is rosszabb elmenni.

Halbi sokkal tágasabb jobban jár a levegő, oda ülök ahová akarok és olcsóbb!

Flirt pedig hosszú távon kényelmetlen, de az sem rossz.

2022. jún. 10. 14:30
 13/14 anonim ***** válasza:

#10 áhhh, Hajdúhadház egy gyöngyszem 😆

a kérdésre válaszolva: a kényelmesebb ülések, a klíma csak előny, de ha tehetem, azért utazok IC-vel (időnként 1. osztályon), mert oda a problémás népek úgyse jönnek, ennyit meg megér, hogy ne az ő szagukat kelljen elviselni 10 visító gyerek, és az üvöltő Bódi Guszti mellett

2022. jún. 11. 12:27
 14/14 anonim ***** válasza:

Annyira irigylem azokat, akiknél annyira ideális az IC, hogy oda nem mennek problémás alakok. :D

Mi valahogy mindig kifogjuk a rántotthúszabáló pereputtyot meg büdöskééket.

2022. jún. 11. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!