Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Mi a fő szempont, ami miatt...

Mi a fő szempont, ami miatt IC-kocsiban utazol, ha a vonat gyorsvonat is, vagy amiért 1. osztályra veszel jegyet 2. osztály helyett?

Figyelt kérdés
2022. jún. 7. 15:21
A kérdező szavazást indított:
A picit magasabb ár megszűri az utazóközönséget
Komfortosabb ülések
Légkondi
Egyéb olyan dolog, ami alacsonyabb osztályon nincs (konnektor, wifi, stb.)
23 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Garantált ülőhely.
2022. jún. 7. 16:43
 2/14 A kérdező kommentje:
#1 Tényleg, ezt a szempontot elfelejtettem!
2022. jún. 7. 16:53
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Kevesebben vannak az első osztályon. Ritkán vonatozom, de amikor igen, akkor nekem megér +párszáz forintot az, hogy kényelmesen elférjek.
2022. jún. 7. 17:13
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

"Garantált ülőhely."

Velem megtörtént egyszer, hogy olyan sorszámú helyre kaptam helyjegyet, ami a valóságban nem létezett. (Kb ezer utazásból egyszer az elmúlt 10 évben.)

Hogy a kérdésre is válaszoljak, azért járok IC-vel, mert a személy/gyorsvonattal ellentétben nem áll meg bizonyos településeken, amiknek a lakóival nem szívesen utazok együtt. (Két vidéki város közötti községek Kelet-Magyarországon.)

2022. jún. 7. 18:12
 5/14 anonim ***** válasza:
#4 Csak nem Miskolc- Szerencs? :D
2022. jún. 7. 22:07
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Első osztályon a kisebb népsűrűség miatt szoktam utazni nagy ritkán , de másodosztályú IC kocsiban gyorsvonati kocsi helyett nem, mert ott simán lehet akàr minden hely is foglalt , miközben a gyorsvonati kocsikban még nincs teltház.
2022. jún. 7. 22:17
 7/14 anonim válasza:
73%
Az IC első osztály az, ami szerintem megüti az abszolút minimumot utazás terén. Nem extra, épphogy a minimum. Csak itt Mo-on gondolják az emberek azt, hogy ez valami húdeflanc. Máshol ezek az alap kocsik. Ha utaztál már külföldön (nyugat felé) nem magyar vonaton, akkor tudod mire gondolok. 2022 -ben semmi, amit felsoroltál érvként, nem az extra igény kategória. Az ágy, ágynemű, stb. esetleg az lenne, de az, hogy van wifi, konnektor, légkondi, meg hely a lábadnak? Szánalmas sajnos.
2022. jún. 7. 23:51
 8/14 anonim ***** válasza:
73%

Örök kedvencem, mikor nyáron negyven fokban nem ment a légkondi, mivel kallernek hiába lett szólva, hogy próbáljon valamit kapcsolgatni, szar volt az egész... kifeszegette párom nagy nehezen azt a pici bukóablakot nekem, meg egy rosszul lévő idősebb hölgy kérésére egy másik négyesben is, hogy legalább valami huzatot próbáljunk csinálni.

Jött a kaller, bezárta, és még minket fenyegetett büntetéssel, hogy emiatt nem megy a légkondi, hogy mi nyitogatjuk az ablakot.

Úgyhogy... légkondiért nem fizetek az IC-n, mert inkább nincs, mint van.

2022. jún. 8. 00:02
 9/14 anonim válasza:
100%

Kivéve, amikor annyira megy a légkondi, hogy lefagy az oldalad, és megfázol, mire odaérsz. Ez is IC volt.

De fáztam a gyorsvonaton is, amikor ott meg lecsúszott az ablak és beesett a hó, és akárhányszor visszatoltuk, jött le.

Lutri.

2022. jún. 8. 00:04
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
#5 Nyíregyháza-Debrecen. Csak egy igazán putri hely esik útba, de az nagyon gáz.
2022. jún. 8. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!