Mi a fő szempont, ami miatt IC-kocsiban utazol, ha a vonat gyorsvonat is, vagy amiért 1. osztályra veszel jegyet 2. osztály helyett?
"Garantált ülőhely."
Velem megtörtént egyszer, hogy olyan sorszámú helyre kaptam helyjegyet, ami a valóságban nem létezett. (Kb ezer utazásból egyszer az elmúlt 10 évben.)
Hogy a kérdésre is válaszoljak, azért járok IC-vel, mert a személy/gyorsvonattal ellentétben nem áll meg bizonyos településeken, amiknek a lakóival nem szívesen utazok együtt. (Két vidéki város közötti községek Kelet-Magyarországon.)
Örök kedvencem, mikor nyáron negyven fokban nem ment a légkondi, mivel kallernek hiába lett szólva, hogy próbáljon valamit kapcsolgatni, szar volt az egész... kifeszegette párom nagy nehezen azt a pici bukóablakot nekem, meg egy rosszul lévő idősebb hölgy kérésére egy másik négyesben is, hogy legalább valami huzatot próbáljunk csinálni.
Jött a kaller, bezárta, és még minket fenyegetett büntetéssel, hogy emiatt nem megy a légkondi, hogy mi nyitogatjuk az ablakot.
Úgyhogy... légkondiért nem fizetek az IC-n, mert inkább nincs, mint van.
Kivéve, amikor annyira megy a légkondi, hogy lefagy az oldalad, és megfázol, mire odaérsz. Ez is IC volt.
De fáztam a gyorsvonaton is, amikor ott meg lecsúszott az ablak és beesett a hó, és akárhányszor visszatoltuk, jött le.
Lutri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!