Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Mi a kedvenc látnivalód a...

Mi a kedvenc látnivalód a megyédben?

Figyelt kérdés
Szeretnék kicsit aktívabban kirándulni az országban, és új dolgokat felfedezni, ehhez gyűjtöm az ötleteket. :) Budapesti vagyok, úgyhogy semmi sincs túl messze, viszont nincs autóm, így a tömegközlekedés-barát javaslatokat tudom a legjobban hasznosítani.
2022. márc. 25. 20:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
88%
Baranya, Pécs, Mecsek
2022. márc. 25. 23:35
 12/18 anonim ***** válasza:
84%
Ingókövek (Sukuró, Pákozd), Haraszt-hegyi tanösvény, gánti bauxitbánya, Székesfehérvár belvárosa, nádasdladányi kastély, Dég-Festetics kastély, sárpentelei parkerdő (mindkét oldala), Gorsium
2022. márc. 26. 00:38
 13/18 anonim ***** válasza:
92%

Somogy megyei vagyok. :)

Siófok szerintem mindenkinek megvan, kellemes város, nyáron turbó élettel, és van szabadstrand is, szép a kilátás a Balaton északi partjára és rengeteg jó kaja van a sétányon, a Jókai park is szép, meg a főtéri víztorony.

Kaposvárt nem annyira kedvelem, leginkább rossz emlékek miatt, de gyönyörű a város, telis-tele szép, szecessziós épületekkel. A Csiky Gergely színház is megér egy misét, a sétálóutcán pedig órákat el lehet tölteni.

Nem messze tőle van a szennai skanzen, mindenképp bakancslistás.

Az én környékemen van egy Zala nevű település (igen, Somogyban), a Zichy Mihály Múzeumot szerintem nagyon megéri meglátogatni, illetve Tabról indulva hangulatos túrákat lehet tenni a szőlőhegyen. Helyben van egy fafaragó múzeuma (Nagy Ferenc Galéria), az is érdekes lehet. :)

A kőröshegyi völgyhidat talán mindenki ismeri, egyszer tényleg látni kell. Kerekiben van egy vár, arra is jókat lehet kirándulni. Szántódról komppal egyszerűen at lehet jutni Tihanyba (de az már nem Somogy). Ott is van szabadstrand, kevesebb emberrel, mint Siófokon. Balatonföldvár is nagyon szép hely.

A Katica-tanya is érdekes lehet, bár inkább gyerekeknek, de tudomást szereztem nemrég egy vidraparkról is, még én is informálódom az utóbbiról.

Igali gyógyfürdő is szuper hely. :)

2022. márc. 26. 00:48
 14/18 anonim ***** válasza:
91%

00:48-as vagyok.

Veszprém megyében is éltem gimis koromban, de gondoltam, azt külön szedem.

Veszprém - számomra Budapest mellett az abszolút kedvenc város. Minden van: vár, viadukt, állatkert, gyönyörű barokk épületek, utcazene fesztivál, bornapok, hangulatos parkok, patak... :) egy csoda.

Balatonfüredet sokan a legszebb balatoni településnek tartják (szerintem Keszthely is versenyző!), a Lóczy-barlang izgalmas, a Tagore-sétány szép és hangulatos, van sok kiállítás, múzeum, Koloska-völgy..

Nagyvázsonyi vár történelmi szempontból érdekes.

Szentkirályszabadján van egy orosz laktanya, úgy tudom, még látogatható (legalábbis pár éve még az volt), ha vonzanak az ilyesmi helyek, szellemvárosok, akkor azt is érdemes megnézni.

2022. márc. 26. 01:01
 15/18 anonim ***** válasza:
81%

#12 vagyok, pont azt nem írtam le, amiért elkezdtem a kommentem: Iszkaszentgyörgy.

Nagyon szép a kastély, ami egyben suli is, meg imádjuk tesómmal mindketten a kőasztalt és kőpiramist

Ezek még eszembe jutottak:

Fehérvárcsurgón nagyon jó fás liget van kis tóval, kastéllyal

Gaja-patak völgye: szép kilátó, kidőlt fák, amiken lehet mászkálni, jó illatú erdő, tele fenyővel

Csókakő: a vár mögött nagyon jót lehet barangolni

Moha: tikverőzés idején érdemes meglátogatni, hangulatos

Mór: bornapok idején

Ja, meg egy érdekesség: Kula torony Szabadbattyánban a neve miatt, bemennii most nem lehet, ugyanezen településen van a Cifrakert, ide hátulról, a Carp Lake felől lehet bejönni, ez inkább horgászatra jó hely a kanálissal, mint látványosságnak, de, ha szereted a varjakat és a platánfákat (az olyat is, ami 80%-ban ki van égve), akkor nem fogsz csalódni

2022. márc. 26. 01:20
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Robin Hood megyejeben elek. Igazabol a legerdekesebb a sok kepeslap falu, a Teletubby tajkep, tehenek, birkak, piros traktorok.

Van par vilaghiru nevezetesseg is, de azokat par alkalom utan eluntam.

2022. márc. 26. 18:21
 17/18 anonim ***** válasza:
87%
Bezina völgyi erdei vasút (Szob), vagy hajózás a Duna-kanyarban. Ezek jól megközelíthetők vonattal.
2022. márc. 27. 00:45
 18/18 anonim ***** válasza:
84%
Vácon vagy Aszódon keresztül elvonatozol Balassagyarmatig, nagyon szép a táj, mehetsz tovább Ipolytarnócig az ősleletekig is. Páris patak völgye, Salgó, Somoskői vár...
2022. ápr. 2. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!