Melyik a kedvenc megyétek és miért?
Szerintem komplett megye nem lesz senkinek sem a kedvence. Talán helyesebb lenne úgy a kérdés, hogy melyik a kedvenc tájegysége az embernek. Persze itt is függ a dolog attól, hogy milyen szempontok alapján kedvencelünk. Nyaralni hova jársz vagy lakni hol szeretsz, hova vágysz, stb.
Nekem a Budapesti agglomeráció a kedvencem, annak is a pesti oldala plusz a déli szektor. Mivel ezeken a helyeken élem a mindennapi életet. De imádom a Balaton környékét és számomra varázslatos hangulata van a nyugati határszélnek meg az Őrségnek. De ezek sem komplett megyék.
A lent felsorolt megyék, és azért mert mintegy 40 évig valódi fejlődésen ment keresztül az ország, nem pedig a nagystílű szétlopáson.
Abaúj-Torna vármegye
Alsó-Fehér vármegye
Arad vármegye
Árva vármegye
Bács-Bodrog vármegye
Baranya vármegye
Bars vármegye
Békés vármegye
Bereg vármegye
Beszterce-Naszód vármegye
Bihar vármegye
Borsod vármegye
Brassó vármegye
Csanád vármegye
Csík vármegye
Csongrád vármegye
Esztergom vármegye
Fejér vármegye
Fogaras vármegye
Győr vármegye
Gömör és Kishont vármegye
Hajdú vármegyevg
Háromszék vármegye
Heves vármegye
Hont vármegye
Hunyad vármegye
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
Kis-Küküllő vármegye
Kolozs vármegye
Komárom vármegye
Krassó-Szörény vármegye
Liptó vármegye
Máramaros vármegye
Maros-Torda vármegye
Moson vármegye
Nagy-Küküllő vármegye
Nógrád vármegye
Nyitra vármegye
Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye
Pozsony vármegye
Sáros vármegye
Somogy vármegye
Sopron vármegye
Heves és (újabb szavazat tőlem is) Borsod (megyére).
Maximálisan egyetértek azzal aki azt írta, hogy Borsod Megyében van talán a legtöbb látnivaló, plusz én mellette emiatt erőteljesen Heves Megyét is ide írnám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!