Miskolcon tényleg sokan még nem használnak toalettet?
Szerintem te nem vagy tisztában a toalett szó jelentésével.
Ugyanis Miskolc környékén is mindenki visel valamilyen ruhadarabot, ha nem is a legdrágább és legdivatosabb és legelegánsabb toalettben is jelenik meg. A toalett helyiség pedig egy intim szoba, ahol átöltözhetsz, megcsinálhatod a sminket a fejedre. Mondjuk, neked felesleges.
Nemzetközi szó a francia toilette (‘kis kendő, toalettasztal, szépítkezés’) nyomán; ez kicsinyítő forma a toile (‘kendő’) szóból, a latin tela (‘szövet, kendő’) folytatójából, amely eredetibb texla alakja szerint a texere (‘sző’) folytatója. Mai jelentésköre abból a kendőcskéből ered, amelyen a hölgy mosdó- és szépítőszerei álltak.
Szerintem használnak. Borsodi falvakban is, max kint van a házon kívül. Előfordul, hogy nincs WC kint se, mert mondjuk eltüzelték télen olyan szegények... de ez Magyarországon szerintem ezrelékekben mérhető.
Az 1-esnek némiképpen igaza van, és a 3-asnak kevésbé. Sok nyelven a toalett azt jelenti, amit az első leírt. Pl az USA-ban ne kérdezd meg Where is the tualett? Mert kiröhögnek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!