Szerintetek 10 éven belül itthon is sokan car shareinget használnak majd?
Kizárt, még ha olyan anyagi helyzetbe kerülnék se, inkább veszek 30-50K-ért valami lepukkant szétrohadt talicskát!
Ha meg már arra se telik marad a kötél.
Az kemény :D. Köszi.
Azért gondoltam, mert ugye más autóját nem kell vizsgáztatni, szervizelni, gumizni etc..
Gondoltam hogy hogy valaki már saját tulajdon helyett inkább "bèrlenè". Mert ugye egy saját auto év 80% ban áll... És csak viszi a pénzt.
De akkor nem nagyon alternatíva még.
Ha heti 1x 2x használod 1-2 órát már jobb a saját.
Nem az átlag pénztárcára vannak ezek szabva inkább a turistáknak. Vagy annak akinek évi max 2x kell, bár az olyan ne vezessen mert veszélyes ha kijön valaki a gyakorlatból!
Én 2,5 évig carsharingeztem, először csak havi 3-4 alkalommal, de az elmúlt 6-8 hónapban azt vettem észre, hogy már heti 2-3 alkalommal használom. Volt olyan hónap, hogy 70ezret költöttem el Limo/GreenGo-ra. 1 hónapja mondtam, hogy elég, oké, hogy nagyon sok előnye van, de ilyen gyakori használatnál már vannak dolgok amik hiányoznak.
- hiányzott, hogy "belakjam", ne kelljen állandóan ki-be hurcolkodni belőle (gyerekülés, gps tartó stb)
- hiányzott, hogy mindig legyen kéznél egy autó, ami a ház előtt vár, és csak be kell szállni és menni
Szóval vettem egy autót magamnak, de a regisztrációm megmaradt, és nagy ritkán fogom használni is, ha úgy hozza a helyzet.
A car sharing csak még egy lépés a totális rabszolgaság felé.
Az az irány, hogy mindent csak bérelsz, nincs semmi tulajdonod, olyan szinten tesz kiszolgáltatottá, hogy gyakorlatilag 1 hét alatt válhatsz hajléktalanná.
Vannak helyzetek amikor a car sharing indokolt, de elég ritka. Mondjuk amikor hirtelen kéne kocsi, nem lesz szabad. Jártam így párszor. Szerencsére van sajátom csak a villanyautós élményért használtam párszor. Meg pl. ivós eseményre menni, haza meg bkv :)
A saját kocsit a korlátozott rendelkezésre állás miatt nem váltja ki.
Nekem egyszerűen túl drága a carsharing.
Én heti kb. 4szer használom az autót. Ha a lakásomtól 15 méteren belül lenne bérelhető autó ami óránként max. 600 Ft-ba kerül, akkor azt használnék, de így nem.
Arról nem is beszélve járvány idején még a tömegközlekedés is jobb, mert ott nem kell megfogni semmit sem, ellentétben a bérelt autóval ahol a kormányt és sebvàltót muszáj megfogni.
Ehhez szerintem valami drasztikus változásnak kellene történnie.
Vagy az, hogy sokkal jobb lefedettség és kedvezőbb ára legyen az ilyen szolgáltatásoknak vagy az, hogy az állam/önkormányzat valamilyen módon korlátozza a magánautó használatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!