Szállás. Hu oldalon foglaltam, előleget nem kértek, de le kellett mondanom a foglalásom, most viszont kérik az előleget tőlem. Ha nem fizetem meg, le fogják tiltani a fizetésemből vagy börtönbe kerülök? Egy magán apartmanról van szó.
3. Igen bőven kiadhatják. De a sokféle feltétel létezik. Mind törvényes.
Olyan is, hogy most foglalsz szálláshelyet jövő augusztus 14. kezdettel, és már holnap is csak úgy mondhatod le, hogy a teljes összeget ki kell fizetned. És nem mondhatod január 7-én, hogy mégis mennél. A szobát közben újra kiadhatták. Akkor is, ha tk. ki van fizetve a részedről.
És van olyan is, amit augusztus 13-án is lemondhatsz, és semmit nem kell fizetned.
A törvény semmi olyant nem ír elő, hogy a lefoglalt szállást nem szabad kiadni másnak, ha azt lemondták, és teljes egészében vagy részben kifizették.
Azt sem olvassa el, amit írunk neki, csak picsog.
A szállás pont hu oldalt nem ismerem. A bookingon nekem alap beállítás, hogy díjmentesen lemondható, nem kell bankkártya, nem kell előre fizetni, legyen ingyen parkoló és és saját fürdőszoba.
Ezekből az első érdekes itt.
Két éve Szlovéniában jártam. Elfáradtam, már nem akartam tovább utazni. Az érkezési nap előtti este tudtam lemondani, és semmit sem kellett fizetnem.
De a többi is olyan volt, hogy érkezési nap előtt kb. egy héttel lemondható. Ilyeneket kell keresni.
És mint írtam, teljesen szabályos, jogszerű úgy kínálni szállást, hogy azt foglalás után már nem lehet lemondani, és akkor is ki kell fizetni, ha nem veszi igénybe az ember. Sőt, másnak is ki lehet adni.
Persze a törvény mindkét fél részére ad mentőövet kivételes esetekre. Ha mondjuk az ember azért nem utazik, mert nem tervezetten kórházba kerül, életmentő műtétre, akkor erre hivatkozhat, és visszakaphatja a már befizetett összeget, vagy mentesülhet megfizetése alól stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!