Ebben az esetben haza tudok menni egyedul vagy ertem kell jonnie valakinek?
Figyelt kérdés
Jelenleg kulfoldon tartozkodom, jovoheten megyek haza vonattal. Ugye 50-50%,hogy karantenba kerulok.. Ha igen, akkor a palyaudvarrol hazajohetek egyedul (egy ora tomegkozlekedessel) vagy valakinek jonnie kell ertem? Ha jol emlekszem ugy irtak, hogy jarat miatt meg lehet szakitani es a karanten onnantol kezdodik miután hazaertem, de ennek sok ertelme nem lenne, ha mig hazajutok "vegigfertozhetem" fel Budapestet.. Olyanok valaszat varom, akik ezt mar ateltek (ugyhogy kotekedo, haszontalan "valaszokat" nem kerek :))2020. dec. 17. 12:32
1/4 A kérdező kommentje:
"Hogyan jutok el a karantén helyszínére? Mik a teendőim, amíg odaérek?
Nincs arra vonatkozó megkötés, hogy milyen eszközzel lehet a karantén helyszínére jutni, tehát ez autóval, tömegközlekedéssel, taxival, de úgy is lehetséges, hogy valaki értünk jön. A jogszabály értelmében az országba lépést követően azonnal el kell indulni a karantén helyszínére és közvetlenül, megszakítás nélkül kell odamenni. Nem szabad tehát megállni pl. vásárolni vagy rokont látogatni.
A megállás csakis egészségügyi vagy műszaki okból lehetséges – tehát el lehet menni WC-re, szabad tankolni és az autó meghibásodása is elfogadható indok. Aki tömegközlekedik, annak a menetrendi okot is elfogadják."
Eszerint nem kell ertem jonniuk
2020. dec. 17. 12:45
2/4 anonim válasza:
Honnan jössz haza? Egy csomó zöld határátkelőhely van. Plusz az emberek 96%a nem kap karantént átutazás során :D
3/4 anonim válasza:
Bár én külföldön élek, de ha jól tudom Magyarországon este 8 órától kijárási tilalom van. Már több helyen olvastam, hogy aki Magyarországra utazik, és este 8 után érkezik meg, annak egyedül kell megoldania a hazautazását. Senki nem jöhet ki érte. Ha vonattal érkezel mindenképpen tedd el a vonatjegyet mert ha este 8 óra elmúlt, ezzel tudod igazolni, hogy utaztál, utazol tovább. Nincs pénzbüntetés a kijárási tilalom miatt. Mivel karantén van, így vonatleszállása után egyből menned kell arra a helyre ahol a karantén szándékozod eltölteni. Nincs rookonlátogatás, nincs vásárlás.
4/4 A kérdező kommentje:
Ausztriabol megyek majd haza es direkt ugy neztem a jegyet, hogy 8 elott hazaerjek :)
2020. dec. 17. 17:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!