Ha az újszülött osztályról úgy engedik haza a babát, hogy csípő negatív, akkor miért javasolt mégis a terpeszbetét viselése? Ti ráadtátok ilyen esetben a babára?
hogy hogy 4 hósan? nálunk 6 hetesen volt mindkét babánál. mielőtt elengedtek minket is megnézték, aztán volt egy csípő szűrész és egy csípő uh.
de ha javasolják én ráadnám, de nem egész napra.
Azért, mert a csípőizület csontosodása kb 6-8 hónapos korra lakul ki véglegesen. A csontosodást segíti a megfelelő lábtartás, mert így a combcsont úgy fekszik az izületi vápában, hogy biztos hogy jó helyre kerül, és nem tud kiugrani a helyéről. Míg ha a combcsont helyzete nem megfelelő, a vápa csontosodása sem jól zajlik, és nagyobb az esélye, hogy a combcsont nem megfelelően rögzül. Nagyon jó a terpeszpelus, de ha végképp nem akarod ráadni, akkor ügyelj rá, hogy laza ruházatban legyen, ahol a combok széttárva is kényelmesen elférnek, sokat legyen hason, mert az is segít, jó a tornáztatás is, illetve ha két pelust adsz rá, és a kettő közé mintegy betétként belehajtogatsz egy textilpelust, mert ez is a széttárt tartást biztosítja, ami jó helyre igazítja a combcsont fejét.
Az én lányom pavlikos lett, mert ezeket elhanyagoltuk (senki nem mondta milyen fontos), ne akard kipróbálni :(
Nekünk ugyanez van. Császáros, 4 hónaposan lesz szűrés, azt írták hogy negatív, mégis ott van hogy javasolják a terpeszbetétet.
Mikor nekem a kórházba ideadták ezt a papírt, akkor azt mondták, hogy császáros babáknál kötelezően ráírják a papírra ezt, de az én fiamnak nem kell. A gyerekorvos meg a védőnő nem mondott semmit.
Na szóval, én nem adtam rá sosem.
Azért, mert így tulajdonképpen kispórolnak egy fontos szűrést. 4-6 hetes korban érdemes minden kisbabát elvinni csípőultrahangra, itt meg tudják mondani hogy kell-e bármit tenned. Ha ezt nem teszik meg, akkor nem tudhatja senki, szükség van-e terpeszpelusra, ezért biztonság kedvéért mindenkinek ajánlják. Szerintem vidd el uh-ra, és feleslegesen ne terpeszpelenkázz!
Siralmas a magyar betegségügy, rengeteg felesleges vizsgálta,, kötelező", sok káros beavatkozást csinálnak, de ami lényeges lenne egészségmegőrzés szempontjából, arra tesznek magasról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!