Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Budapest mióta és hogyan lett...

Budapest mióta és hogyan lett ilyen menő úticél a külföldiek szemében?

Figyelt kérdés
Mikor 2005-ben gyerekként turistáskodtam Budapesten, nem emlékszem, hogy ennyire sok külföldivel találkoztam ott, mint most. Mikor kezdték el felkapni ennyire?
2020. aug. 5. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Az olcsó fapados járatokkal meg tudott indulni ide a csőcselék, mert a repjeggyel együtt is olcsóbban tudnak Bp.en lerészegedni mint pl. Londonban.
2020. aug. 5. 11:24
 2/6 anonim ***** válasza:
49%
Mindig is az volt
2020. aug. 5. 11:34
 3/6 anonim ***** válasza:
71%
Európa egyik legjobb ár/érték arányú fővárosa. Repül ide Wizz, Ryan, EasyJet, regionálisan fontos központ. Van elég szép hely ahhoz, hogy idősebbek is jöjjenek, valamint pont annyira nem Kelet-Európa, hogy a rettegő amerikaiak is még pont be merjenek nézni. A szolgáltatások minőségéhez képest olcsó, nyugodtan el lehet menni borbélyhoz, fodrászhoz, operába, a nyugati árak töredékéért, valamint a korona előtt a fogászati turizmus is virágzott. Vendéglátásban a nagyon alap nagyon olcsótól a Michelin-csillagos helyekig minden van, utóbbiak is megfizethetőbbek, mint mondjuk Londonban vagy Milánóban. Nem világbajnok a magyarok angoltudása, de turistás helyeken túl sok frusztráció nem ér. Egy gyors legénybúcsús lerészegedéstől a Sziklakórházig vagy a Lánchídig van minden, vásárlási lehetőségekben sem marad el annyira nagyobb világvárosoktól, mint amennyivel olcsóbb. Nagyjából ezek keresztmetszetében keresném a választ.
2020. aug. 5. 13:20
 4/6 anonim ***** válasza:
31%

Sajnos kevés a minőségi turista, akiknek a pénzére fel lehet építeni a turizmust.

Azok akik csak az olcsóság miatt jönnek ide lerészegedni, ordibálni, mindent összehányni és levizelni, azokat nem nevezném turistának.

Az általuk okozott áldatlan állapotok miatt (is) maradnak el a normális külföldiek.

2020. aug. 5. 13:34
 5/6 anonim ***** válasza:
24%
Milyen meno? Az alja nep jon ide mindenhonnan csak azert mert olcson be lehet rugni. Minosegi turizmus itt nincs. Egy szemettelep az egesz retkes varos.
2020. aug. 5. 16:59
 6/6 anonim ***** válasza:

3-as nagyjából összefoglalta a lényeget,egyébként hozzásegít az is,hogy EU

4-es ebben sajnos igazad van,alapvetően a turisták közül sokan úgy állnak hozzá az egészhez,hogy ha elmegy nyaralni akkor övé a világ

5-ös szerintem te soha nem voltál semmilyen városban

Igaz,én szlovákiai vagyok de szerintem Budapest rosszindulattal is közepes,alapból Európában egy csomó nagyváros egy összefüggő paneltömb

Meg amiket elmondasz az pl igaz Csehországra is,na oda a turisták nagyrésze tényleg a sör miatt megy :D

2020. aug. 6. 03:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!