A külföldiek, akik már jártak Budapesten, általában tényleg a világ egyik legszebb városának tartják, vagy ezt csak az itteniek hiszik?
Szerintem kifejezetten azt mondani, hogy szép, nem szokták. Mert azért nem sok szép dolog van Budapesten.
De az tény, hogy elég különleges látvány, hogy egy hatalmas folyó osztja ketté a várost, aminek az egyik oldala dimbes-dombos, a másik pedig lapos.
Persze vannak más ilyen városok is, szóval a "legszebb" szerintem roppant túlzó.
En is mindig csodálkozok, amikor ezt mondjak. Viszont ma a rádióban hallottam, hogy Bp idén bekerült a legnépszerűbb uticelok köze, a 21. helyen áll, es olyan városokat előzött meg mint pl Sidney. Lehet változik az emberek igénye, vagy nem tudom.
Én amúgy fel nem tudom fogni,mi tetszik a külföldieknek Budapestben!
Ausztriában dolgozom,a kollégáim közül már pár volt a fővárosunkban,és mindegyik le volt nyűgözve tőle!
Aztán egyszer az egyik megmondta a frankót:megmondta őszintén,hogy neki az tetszett,hogy európa közepén van egy ilyen lepusztult,koszos város,ami ráadásul főváros,és kb 20-30 évvel le van maradva mindenben...szóval neki ez egy időutazás volt!
Egyik külföldi ismerősöm folyton dicséri Budapestet és visszavágyik ide (élt itt fél évet). Persze olyan helyeken mozgott sokat, mint a Deák tér, Vár, Váci utca, Gellért-hegy, Duna-part, Városliget, Oktogon, földalatti, szóval a legszebb és turistáknak szóló részek. Meg amit még nagyon emleget, az a pezsgés. Minden nap van valahol egy koncert, buli, ez náluk nincsen és nagyon hiányolja.
Szép is tud lenni, ha jó helyen jársz.
@ 8 : csak legalább azt ne mondtad volna, hogy tiszta.
Undorító mocskos város, lepukkant emberekkel azon a néhány helyen kívül, amit idegenforgalmi szempontok miatt relatív tisztán tartanak. Hányinger kerülget, amikor a városban kell lennem. Menj le aluljárókba, menj végig a körúton, menj be belvárosi melékutcákba, és elhányod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!