A Balaton hány nap alatt kerülhető meg kellemes tempóval biciklivel?
A 4 nap tökéletes! Nem csak azért, mert a barátaid nem túl gyakorlottak, de azért is, mert így van időtök közben nézelődni, ha esetleg már olyan meleg lesz, akkor egyet-egyet csobbanni is.
És nem utolsósorban a feneketek is jól fogja bírni a napi 50-60 km-t. :)))
220 km kellemes tempóval nekem 14 évesen ca. 18 óra volt.
Hogy a napi mennyiség is kellemes legyen, ne csak a tempó, ahogy előttem írták. A napi 60 az ideális lehet.
Én nem értek egyet veletek. Szerintem egy ritkán bringázónak 4 napon át napi 50-60km sok. Egyáltalán nem teljesíthetetlen, meg nem túlélőtúra, nem úgy értem. Csak miután besavasodik a combja meg feltörte az ülés a valagát, valószínűleg nem fog a 3.-4. napon "jól esni neki" a bringázás.
Ha tényleg a kellemes bringázgatás a cél, és egyáltalán nem gyakorlottak, én 6 napot mondanék (30-40km egy nap).
5: hidd el, hogy aki már túrázást tervez, annak sokminden be van kalkulálva.
Nyilván nem olyan valaki, aki a falujában max. a boltig bicajozik el, vagy a nagymamához (napi >1 km). :-DDD
60-70 évesek simán lenyomnak napi 50-60 km-t, nagyon sok ilyen korú társasággal találkozunk mindig. (minden évben megcsináljuk a Balaton-kört)
Legkevesebb hatszor körbetekertem a Balatont egy túrakerékpáros egyesülettel. Kényelmes tempó mellett három napos túrák voltak. Köztünk volt 70 feletti, és 14-15 éves gyerek is. Meg én, aki 40 környékén kezdtem el tekerni, és két túra között nem mentem egy centit sem.
Nap közben többször csobbantunk és/vagy sörözgettünk.
A lassúak közé tartoztam, de nem érzetem megerőltetőnek.
Persze van akinek sok, meg egyebet is szeretne.
Pl. a déli parton felmenni a kilátóba, közeli várakat nézni, Keszthelyen bemenni a kastélyba stb.
Ezekhez már biztosan kevés a 3 nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!