Ha a szinte tök üres EC vonaton belém köt és sérteget két szolgálatot nem teljesítő jegyvizsgáló mert rossz napjuk volt (előtte kb.20 percig hallgattam hogy panaszkodnak egymásnak) akkor jogosan írhatok erről panaszt?
Helyben csak kulturáltan megmondtam nekik hogy nincs igazuk és átültem ahol már nem hallottam őket.
Azután estek nekem hogy csináltam pár képet a tök üres vasúti kocsi belsőről néhány ismerősnek. Jöttek személyiségi jogokkal meg megkaptam milyen s.r az aki vonaton fotózik mert az tilos. Igaz én úgy tudtam utasforgalomnak megnyitott helyen lehet fotózni főleg úgy hogy egy személy nem volt a képen főleg mert nem is volt szinte más a kocsiban rajtunk kívül.
Végül úgy váltunk el hogy ígértem nekik egy levelet a mávnak a viselkedésük miatt. Igaz utána legalább csendben maradtak.
Ott volt mellettük a járat jegyvizsgálója is. Kivételesen. Mert legtöbbször ki sem mozdulnak abból a kocsiból amelyben a szolgálati fülke van kijelölve.
Mondjuk egy levél nem a világ vége ha nem csinálnak semmit akkor sem.
A szolgálaton kívülit pedig úgy értsd hogy előtte végezhettek és ugyan még beöltözve de nem az adott járathoz tartozóan jelentek meg az 1. osztályon.
Nagyon nem vagyok képben de gyanítom így azok voltak amit a kérdésem is írtam.
Nyilvan oda. A fenykepezes miatt szoltak be de egyertelmuen csak leakartak valakin vezetni a feszultseget.
Nagyon sokat szoktam utazni de igy meg nem jartam.
Nem annyira hihetetlen...
Először is, ha a szolgálatban lévő kalauzzal együtt ültek és beszélgettek, akkor nyilván "megijedtek" attól, hogy az ücsörgő kalauz is le lesz fényképezve.
Másrészt én is jártam már úgy, hogy felszállt egy részeg társaság (fiatalok), daj-dajoztak, kilocsolták a sört, kis híján rám öntötték, s amikor ezt szóvá tettem kultúráltan, akkor elkezdtek hőbörögni, majd nem sokkal később az egyik "főkolompos" a telefont a kezébe tartva le akart fényképezni... Hosszú és néma csata kezdődött :D - ő a pillanatra várt, amikor "lekaphat" én meg igen szúrós szemmel a kezét figyeltem, hogy mikor akar fényképezni... Végül leszálltak :D Nem szerettem volna Face posztban szerepelni :-)
Kérdező: mivel nem voltak szolgálatban és nem történt fizikai kontaktus, így szerintem nem nagyon van miről írni, magánemberként azt csinálnak, amit akarnak - már ha tényleg nem fényképezted le őket.
Ha meg engedélyük nélkül lefényképezted őket, akkor meg még jogos is a felháborodásuk.
én nem írnék levelet erről.
Hát 25 évesen még annyira nem szorultam meg hogy 50-es vasutas nőket fotózzak. :DD
Azért én írtam egy levelet csatoltam két képet is hogy lássák mennyire üres volt a vonat hiszen senki sincs a képeimen. :D
Szerintem csak arról volt szó hogy úgy voltak vele mivel se nagy darab nem vagyok se barna rajtam kiadhatják az aznapi feszültséget. Viszont a saját szabályzatukat tanulmányozhatnák és nem rágalmaznának hülyeségekért.
A sok hírek ellenére nem kell amúgy félteni a jegyvizsgálókat sem ha csak nem egy barna csapattal állnak szemben.
Igaz azon a vonaton amire most gondolok nem Keletisek vannak de pl. van aki a köszönést még véletlen sem ismeri de cserébe úgy kivágja a fülke ajtót hogy majd kiszakad a helyéről.
Az is jellemző hogy az 1. osztályú kocsiban lezárnak maguknak egy egy fülkét. Eddig kétszer kellett kinyittatnom mert oda szólt a jegyem miközben a többi fülkében már voltak. Szerencsére azok jó fejek voltak és kinyitották.
Mondjuk az is teher erről aki 2. osztályú fülkét jelöl ki szolgálati fülkének nekik. Ami valószínű nem elég jó ezért zárnak le olyan fülkéket ahova fizető utas jegye szól.
Kérdező, azért egy valamit nem értek...
A kérdésed arról szól, hogy jogosan írhatsz-e panaszt? És amikor többen is azt válaszoljuk, hogy ezért nem kéne, akkor közlöd, hogy azért megírtad.
Azt az egyet áruld el, hogy ha úgysem hallgatsz a válaszadókra, akkor minek tetted fel a kérdést???? (nagyon hülyén néző smiley)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!