Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Etikátlan, bunkóság,2 jegyet...

Etikátlan, bunkóság,2 jegyet vásárolni, hogy kényelmesen utazhassak?

Figyelt kérdés

Erdélyből utaztam Budapestre, ami 13 órás út volt. 2 jegyet vásároltam, mivel megérkezésem napján már egyből 10 órás munka várt rám, így szerettem volna pihenni. A busz nagyjából tele volt, talán 3 üres hely volt, mégis mindenki azon hőbörgött, hogy én milyen bunkó vagyok, még mit kepzelek magamról - mert nem engedtem oda ülni az embereket.

A jegyemen írta az ülések számat. Amikor jött valaki, mindig elmondtam, hogy kifizettem a helyet es érre mindig az volt a válasz hogy ő is vett jegyet es engedjen oda. Egy hölgy meg a sofőrt is képes volt odahívni-sok aztán nekem adott igazat.

192 cm magas vagyok, igyis elég kényelmetlen volt az út.

Tényleg ekkora bunkóság?

2019. aug. 14. 17:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Nem búnkósság. Bár én nem értem, hogy ki is akart a helyedre ülni? Ugyanis csak annyi utas lehet a buszon ahány ülőhely van. Mindenki aki jegyet vett, ülőhelyet is kapott, és oda kell ülnie. Így fel sem szállhat olyan akinek nincs buszjegye, és velejáró helyjegye.
2019. aug. 14. 17:49
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem sem bunkóság, viszont én is azon gondolkoztam, mint az első válaszoló. Nem teljesen értem, hogy ez hogy lehetséges.
2019. aug. 14. 17:57
 3/11 A kérdező kommentje:
Hely jegyek vannak, de senki nem tartotta be azokat - nem is kötelezték. Így aki jött, az első üres helyre akart leülni, ami az enyém volt, mivel 3. Sorba kértem. :)
2019. aug. 14. 18:03
 4/11 anonim ***** válasza:
97%

nem bunkosag, ne foglalkozz veluk

megvetted a 2 jegyet, 2 hely a tied, mindenki tehet egy szivesseget!

2019. aug. 14. 18:12
 5/11 anonim ***** válasza:
96%
egyáltalán nem bunkóság, sőt, tanulva az első 10+ órás buszutamból, én is 2 jegyet fogok venni legközelebb. valami hihetetlenül kényelmetlen egyetlen ülésen nyomorogni 16 órán keresztül (170 centi vagyok, normál súly). a többi utas kis lelke meg pont nem érdekel, fizettem mindkét jegyért.
2019. aug. 14. 18:54
 6/11 anonim ***** válasza:
96%
Egyáltalán nem bunkóság, sőt, nagyon jól tetted. Csak az a helyzet, hogy ez egy merőben szokatlan dolog, hogy valaki HAJLANDÓ megfizetni a kényelméért, és ezt nem értették meg: nyilván azt hitték, 1 jegyet vettél, de 2 ülést foglaltál - mert hogy ez az általánosabb viselkedés, ezért hőbörögtek, értetlenkedtek.
2019. aug. 14. 19:59
 7/11 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem kifejezetten kulturált megoldás az, hogy a kényelmes utazás érdekében képes vagy két jegyet venni. Akkor meg pláne nem értem a hőbörgést, ha ráadásul mindenkinek helyjegye volt. Ilyen esetben üljön oda, ahova a jegye szól...
2019. aug. 14. 20:21
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Én ugyan egy vidéki suttyő vagyok, de így messziről egy elkényeztetett parasztnak nézlek. A gyökér fajtából.
2019. aug. 15. 11:42
 9/11 anonim ***** válasza:
87%

Szotyolka nevű felhasználó írta

"Én ugyan egy vidéki suttyő vagyok, de így messziről egy elkényeztetett parasztnak nézlek."

Nos, kedves hozzászóló, javaslom az ÉRTŐ, figyelmes olvasást, mivel a kérdező egyébként elég sok mindent elárult magáról:

192 cm magas - tisztában vagy vele, hogy egy 192 cm magas ember hogy tud ülni 1 db ülésen? Leginkább sehogy, mert a térde verdesi az előző ülés háttámláját. Ugye, ha előtte ülnél és egész idő alatt lökdösné a térdével a háttámládat, akkor megint csak nekiállnál minősítgetni - nem írom le, hogy minek, mert ez nem az én stílusom- meghagyom Neked.

" mivel megérkezésem napján már egyből 10 órás munka várt rám"

No igen, jellemző az "elkényeztetett" emberekre, hogy másnap 10 órát dolgoznak.

Remélem, elégedett vagy, hogy jól belerúgtál valakibe a mai napon is - bár nem tudom, Neked ettől miért lesz jobb... :-(

2019. aug. 15. 12:18
 10/11 A kérdező kommentje:

Én is vidéki vagyok. Faluról jöttem. Csak sikerült olyan munkahelyet tálalni, ahol egy kicsit civilizáltabb körülmények, és fizetés van. Fontos a megjelenés, nem akartam egy 12-13 órás út után úgy kinézni, mint egy raklap sz.r, ezért döntöttem igy.

Köszönöm a kedves válaszokat. Ezentúl is így fogok cselekedni. :)

2019. aug. 15. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!