A kamionos élet érdekelne, jár erre valaki aki segíthetne?!
Nekem az ex párom volt ott kezdő kamionos. Bár ő 21 évesen ment, lehet ezért is, de az a helyzet, hogy semmi rendszer nem volt az életében! Őt fiatalként úgy ugráltatták, mint valami bábut. Volt hogy két hónap után jöhetett csak haza, ha hazajött, akkor is csak bizonytalan időre. Megbeszéltük, hogy elmegyünk egyet strandolni vagy bármerre, erre a második itthon töltött nap után hívta a főnöke, hogy vissza kellene mennie, megint nem volt itthon egy hónapig. Ez nem csak egyszeri eset, sosem lehetett semmit előre tervezni! Sajnos rá is ment a kapcsolatunk, nem bírtam ezt a bizonytalanságot. Érdemben nem tudok segíteni sajnos, de mielőtt leszerződik valahova a párod, mindenképpen beszéljék meg, hogy hogyan működne a munkaideje, és ehhez később ragaszkodjon! Ha van benne egy rendszer, mondjuk két hét meló, 1-2 hét otthon, úgy tűrhető, de azt amit én átéltem ilyen bizonytalanság mellett, azt nem kívánom senkinek, pedig nekünk még gyerekeink sem voltak!
Azt tanácsolom amúgy, hogy írd ki a családi kapcsolatokba is ezt a kérdést, ott talán érdemben több és kielégítőbb választ tudnak írni!
Szerintem, ha még csak most rakja le kamionra a jogsit a párod, akkor még egy ideig kerülni kéne a "nagy" cégeket. Úgy értem, hogy a külföldi munkákat... Nyugodtan megkereshettek itthoni "kisebb" költöztető vagy fuvarozó cégeket, akár interneten keresztül-önéletrajzzal. Aztán ha lesz elég tapasztalat, vezetésben és magában a munkában is, akkor lehet menni a nagyokhoz, és külföldi fuvarokra menni.
*A "maga a munka" alatt azt értem, hogy a rakodást is meg kell tanulni. Nem mindegy, hogy mit hova teszel a platón, meg kell tanulni, hogy mi az amit egymásra lehet tenni és mi az amit nem. Hogy mire lehet rárakni még cuccot, mi legyen a tetején, mire nem szabad, mert összetörik, stb.. A kamionozás nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!