Valaki vezetett már Magyarországról Olaszországba?
Én Milánóban, Velencében, Veronában voltam párszor, Ausztrián keresztül. Betartottam a sebességhatárokat, nem tudom mikor, hol mérnek, de elég magas a büntetés.
Olaszországban fizetőkapuk vannak, nem matrica, de semmi különös, unalmas autópályák végig.
Olaszországban egyszer véletlenül rámentem egy autópályára és a térkép szerint 30km után lehetett volna lejönni. Az alagutak előtt, biztos karbantartás miatt, félre voltak húzva a beton elválasztó elemek, az egyiknél visszafordultam. A lehajtónál a fizetőkapunál odaadtam a jegyemet, egy darabig nézte, rájött, hogy mi van, elkezdett üvöltözni, hadonászni, aztán elzavart a francba.
Nàpolyig valoszinuleg nem akarsz egy nap alatt elvezetni. 1420 km az dugók és pihenő nélkül is 14 óra körüli menetidő, ehhez bátran hozzáadhatsz 4-5 pihenőt, ami minimum 2 órát, de inkább többet dob a teljes időn és akkor még mindig nem vagy a szigeten, kompmenetrendhez vagy kötve.
Mind a szlovén, mind az olasz autópályákon van sebességmérés, meg hát az nem is nagyon működik mindenhol, hogy letolod az előtted haladót. Ja igen, forgalom az lesz, ne az M70-es szerda délelőtti forgalmával számolj.
Tehát mindenképp keress félúton egy jó szállást.
Gyakran járok Olaszországban.
Elképesztően gyönyörű helyek vannak, amik mellett ti csak átrobogtok Olaszország túlsó végébe úgy, hogy ehhez 2 napot is autóztok.
Első olasz nyaralásként inkább Toszkánában kalandoznék.
(Pl.: Velence, Verona, Garda tó, Milasnó, Firenze, Pisa, Cinque terre Portofínó stb...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!