Kezdőoldal » Utazás » Európa » Valaki vezetett már Magyarorsz...

Valaki vezetett már Magyarországról Olaszországba?

Figyelt kérdés
Nyáron a felseégemmel az első közös külföldi nyaralásunkat tervezzük. Ischia szigetre mennénk, ami közel van Nápolyhoz. Van köztetek olyan, aki már vezetett odafelé? A google 16 óra valahány percet dobott ki. Az olasz és szlovén autópályákon milyen gyakran mérik a sebességet? Esetleg az egész utazással kapcsolatban valakinek lenne hasznos információja?

2019. ápr. 20. 21:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Én Milánóban, Velencében, Veronában voltam párszor, Ausztrián keresztül. Betartottam a sebességhatárokat, nem tudom mikor, hol mérnek, de elég magas a büntetés.

Olaszországban fizetőkapuk vannak, nem matrica, de semmi különös, unalmas autópályák végig.

Olaszországban egyszer véletlenül rámentem egy autópályára és a térkép szerint 30km után lehetett volna lejönni. Az alagutak előtt, biztos karbantartás miatt, félre voltak húzva a beton elválasztó elemek, az egyiknél visszafordultam. A lehajtónál a fizetőkapunál odaadtam a jegyemet, egy darabig nézte, rájött, hogy mi van, elkezdett üvöltözni, hadonászni, aztán elzavart a francba.

2019. ápr. 20. 21:32
 2/12 A kérdező kommentje:
Mi Szlovénián keresztül mennénk, az rövidebb, mint Ausztrián keresztül...
2019. ápr. 20. 21:45
 3/12 anonim ***** válasza:

Nàpolyig valoszinuleg nem akarsz egy nap alatt elvezetni. 1420 km az dugók és pihenő nélkül is 14 óra körüli menetidő, ehhez bátran hozzáadhatsz 4-5 pihenőt, ami minimum 2 órát, de inkább többet dob a teljes időn és akkor még mindig nem vagy a szigeten, kompmenetrendhez vagy kötve.

Mind a szlovén, mind az olasz autópályákon van sebességmérés, meg hát az nem is nagyon működik mindenhol, hogy letolod az előtted haladót. Ja igen, forgalom az lesz, ne az M70-es szerda délelőtti forgalmával számolj.

Tehát mindenképp keress félúton egy jó szállást.

2019. ápr. 20. 22:50
 4/12 A kérdező kommentje:
Oké, azzal számoltam, hogy nyilván minden országban van sebességmérés. De nyilván nem mindegy, hogy jelenlegi, vagy átlagsebességet mérnek. Az M70-essel kapcsolatban meg sajnos saját negatív tapasztalatom is van :(
2019. ápr. 20. 23:07
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem jellemző, szinte értelmetlen, hogy autópályákon sebességet mérjenek... Ahol eleve 120 km/h a max. sebesség, ott pl. a 140 km/h-ás sebesség szinte mindegy és veszélytelen. De 50 km/h sebességhatárnál a 70 km/h sebesség életet követelhet !
2019. ápr. 21. 08:09
 6/12 anonim ***** válasza:
Nápolyba vannak tök olcsó repjegyek, ne szívassátok már magatokat autózással.
2019. ápr. 21. 14:08
 7/12 A kérdező kommentje:
ott jobb lenne ha lenne autónk. Gondolom azért bérelni biztos lehet.
2019. ápr. 21. 14:09
 8/12 anonim ***** válasza:
Többször jártunk már Nápolyban, de csak repülővel. Kb Róma az a távolság, ahová még elautózunk, utána már csak repülővel megyünk. Ischiánál számolj azzal is, hogy át kell kompolni, az sem olcsó mulatság. Maga a sziget meg nem nagy, oda nem nagyon kell autó, van busz. De autót tudsz bérelni Nápolyban, ha feltétlen szükséges.
2019. ápr. 21. 16:51
 9/12 anonim ***** válasza:

Gyakran járok Olaszországban.

Elképesztően gyönyörű helyek vannak, amik mellett ti csak átrobogtok Olaszország túlsó végébe úgy, hogy ehhez 2 napot is autóztok.

Első olasz nyaralásként inkább Toszkánában kalandoznék.

(Pl.: Velence, Verona, Garda tó, Milasnó, Firenze, Pisa, Cinque terre Portofínó stb...)

[link]

2019. ápr. 21. 20:59
 10/12 anonim ***** válasza:
* Milanó
2019. ápr. 21. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!