Mi a véleményetek Franciaországról és a francia emberekről?
Én csak egy napot voltam Párizsban, de én is ugyanazt tapasztaltam, mint a 2-es. Egy retkes boltban akartam vásárolni, és amikor angolul megszólaltam (nem tudok franciául) olyan pofát vágott az eladó csajszi... Azért kiszolgált.
Persze az étteremben teljesen normálisak voltak, illetve egy parfüm múzeumban a körbevezető nő is nagyon aranyos volt, a kis francia akcentusát nagyon bírtam, mivel angolul beszélt. Szóval ahol a turizmus a bevétel, ott a turistákkal nyilván jól bánnak.
Az első válaszoló őszintén fogalmazott, tényleg ilyen tömören szólva.
Ugyanis rettenetesen bizalmatlanok még egymással szemben is az emberek.
Ezt egy ott élő francia arab diák mondta nekem Korfun, aki egyébként egy rendkívül kedves és jószívű srác és összehaverkodtunk.
"Egy retkes boltban akartam vásárolni, és amikor angolul megszólaltam (nem tudok franciául) olyan pofát vágott az eladó csajszi..."
Nem is csodálom, ha ilyen volt a hozzáállásod.
A történelmük nem ismerete, meg nem mentesít!
Ugyanis a rengeteg angol-francia háborúskodás miatt utálják még az angol szót is.
(Kb. olyan ez nekik, mintha az anyjukat szidnád.)
Amúgy átérezheted ezt nálunk is, ha átmész az északi vagy keleti határon és megszólalsz magyarul. Lesz olyan város, ahol nem csak "pofákat vágnak" hanem pofán is vágnak.
Franciaország nagy, és különböző régióknak különböző kultúrájuk van (bármennyire is akarnak mindenkit egybeolvasztani már a 18. századtól).
A felfuvalkodottság inkább a párizsiakra jellemző. Provence-ban nagyon kedves emberekkel találkoztam (viszont minden nagyon drága, pl. Aix az ország egyik legdrágább városa, húzós lenne ott tanulni). Elzászban nagyon zárkózottak az emberek, nehezen fogadnak be, bár abszolút rendesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!