Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ha leszeretnék telepedni mely...

Ha leszeretnék telepedni mely országokat ajánljátok?

Figyelt kérdés

Milyen a közzéségi élet, mennyire kedvesek az emberek, mennyire nehéz vállalkozást építeni (angol tanár, gyógymasszőr).

A következő országokra gondoltam

- Belgium

- Franciaország

- Spanyolország

- Németország

A szerelmet hol találhatom meg először? :D

#nagyutazás
2018. dec. 14. 23:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti

Köszönöm! Spanyolországban ennyire nagy a munkanélküliség?! Szomorúan hallom.

Utolsó

Amúgy igazad van...

2018. dec. 19. 22:53
 12/15 anonim ***** válasza:

"Spanyolországban ennyire nagy a munkanélküliség?!"

Az EU-ban Spanyolországban a legnagyobb a munkanélküliség.

Ha alkalmazottként akarnál kint angolt tanítani (pl. iskolában) , akkor tudnod kell, hogy ha egy spanyol és egy más nemzetből érkező állampolgár jelentkezik egyzserre egy állásra, akkor a spanyolt fogják előnyben részesíteni. Vállalkozóként pedig Neked kellene egy idegen országban felhajtani atanítványokat - ami nem egyszerű, főleg, ha nem is beszéled az adott ország nyelvét.

2018. dec. 20. 08:25
 13/15 A kérdező kommentje:

Nem vagyok angol tanár, van egy felsőfokú nyelvvizsgám, rengeteg filmet, videót nézek, a nyelvtannal olyan szinten vagyok ami szerintem elég a hétköznapi beszélgetéshez. Nyilván senkit nem készítek fel C2-re, de itthon ezt hobbiból csinálom. Kint is ha lenne lehetőségem az ottani magyarokat tanítanám, mellette futárkodni szeretnék egyéni vállakozás keretei közt, úgy ahogy mint például itthon a netpincér, volt-os futárok teszik.

A fő cél nem a nyelvtanítás :)

Inkább egy szakmát szeretnék tanulni amiben szeretek és elhelyezkedhetek. A problémám az (és lehet külföldön sincs ez másképp), kb ha nem vagy zseni, nem vagy valakinek a valakije vagy épp baromira sikeresen tudod venni az általános-közép iskolai éveidet traumatizálódás nélkül és 8 évesen tudod, hogy mi akarsz lenni, akkor elég nagy bajban vagy.

Most itt ülök a 30 évesen a monitor előtt. Tudok angolul, rendszeresen sportolok, valahogy meglett az érettségim és..? Nem nagyon látom a kiutat. Az emberek folyton feszkósak. 1,5 hétig dolgoztam futárként kint Angliában és 100x nyugodtabban jöttem haza. Tényleg nem tudom, hogy ezt mi okozza és nem is releváns de úgy érzem itt nincs helyem. Ezért érdeklődök, hogy ezeket a későn ébredező 30asokat mely országogban várják "szívesen"? Hol kaphatnék több segítséget? Nem dolgoztak még programot az éppen a mama hoteljüket elhagyó fiatalembereknek?

Magyarországon átlag felfogás, hogy ha 30 éves korodig nem értél el semmit, akkor vagy kösd fel magad, vagy menj el pizzafutárnak, vagy menj el reality hősnek. Na most ezek közül egyiket sem szeretném, legalábbis hosszú távon. A pizzafutárkodás oké pár évig de most értitek... Én ha csaj lennék nem jönnék magammal össze és más futárral sem akinek ez az egyetlen célja.

2018. dec. 21. 00:19
 14/15 anonim ***** válasza:

akkor ezek fényében módisítom az 5-öst: "A szerelmet hol találhatom meg először?" Ott lakik melletted, a Juliska- de persze te nem figyelsz, illuzórikusan élsz, végigkalandoznád a világot, amíg bele nem roskadsz a hiábavaló keresésbe.

Nem, ilyen programot nem dolgoztak ki. Neked kell kidolgozni. Rajta!Társat találj, ketten könnyebb.

2018. dec. 21. 07:24
 15/15 anonim ***** válasza:

"1,5 hétig dolgoztam futárként kint Angliában és 100x nyugodtabban jöttem haza.

... Na most ezek közül egyiket sem szeretném, legalábbis hosszú távon. A pizzafutárkodás oké pár évig de most értitek.."

Most akkor tanulni akarsz vagy dolgozni vagy szerelmet keresni vagy mit akarsz tenni? azt hiszem, magad sem tudod... :-)

Ahhoz, hogy külföldön letelepedjél, nem árt, ha van kezdő tőkéd (lakásbérlés, közlekedés, stb)

Amúgy ha voltál Angliában futárkodni, akkor miért nem próbálod meg legalább egy pár évig?

"valahogy meglett az érettségim" - hááát, ez sem arra vall, hogy olyan nagyon megtalálnád a célod...

Mi érdekel, mit szeretsz csinálni? Mit dolgozol jelenleg? Azt semmiképpen nem javaslom, hogy ilyen céltalan életfelfogással vállalkozást indíts - abból csak bukta lesz.

2018. dec. 21. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!