Melyik országba érdemes ki menni?
Milyen ott az élet?
Milyenek az emberek?
Milyen a lakhatás?
Milyen munkalehetőségek vannak?
Milyen a megélhetés?
Most kaptam észbe, hogy 20 éves vagyok és eddig csak úgy el voltam és vártam a nagy csodát, de ezen változtatni akarok, most írom éppen a céljaimat hogy legyen végre motivációm, csak pár év múlva szeretnék ki menni, sajnos még nyelvet nem nagyon tudok ezért is kell az a pár év mire meg tanulom legalább középszinten.
Mennyi ideig és hogyan, milyen módszerrel tanultátok meg azt a nyelvet amit épp most használtok?
Oda érdemes kimenni ahol beszeled az adott nyelvet...mint kiderült még most kezded tanulni,igy erre a kerdesre valaszt ne varj hogy hova!De első körön valami union belüli helyet célozz meg!Mondjuk ausztria vagy a németek!
A másik meg ami még fontosabb lenne hogy milyen vegzettseged van,vagy mihez értesz?Mert ha csak egy érettségid van,vagy még esetleg az sem,akkor szerintem kár is ezen a külföld témán agyalnod mert maximum meki parkolot sepregetni fognak felvenni!
Ha tényleg pár év múlva aktuális még ne szomorkodj.
Viszont a nyelvtanulást akkor vedd halálosan komolyan, tehát ne hobbi szinten tanuld a duolingo-n keresztül (kiegészítésnek max), hanem kőkeményen magántanár vagy nyelviskola.
Ha budapesten élsz, a Cosmopolitan nyelviskolát ajánlom nagyon, angol németből is. kb 3-4 kurzus (ha heti 2x mész, ez összesen 12 hónap, 1 kurzus 3 hónap) tehát ha még pihensz 2 kurzus között, akkor is eljutsz középszintre 1,5 éven belül. Jól oktatnak. 1 kurzus 60ezer körül mozog. Ez sem sok. Magántanárral gyorsabban lehetne haladni, természetesen, bár ez olcsóbb, csak több óra / hét. 18,00-tól 21,00-ig.
Nyelv akkor sem árt ha nem mész külföldre. Angol vagy németet javaslok. Ha biztosra akarsz menni, inkább mindkettőt :) sok sikert!
megjegyzés még: ha esetleg mégis úgy döntesz, hogy itt maradsz utazáshoz akkor is kell az idegen nyelv, pl Spanyolországban ahol az emberek kis %-a beszéli még az angolt is, (de legalább beszéli), a reptereken általában több nyelvet is beszélnek, vagy vonaton stb. Tehát utazáshoz (nyaraláshoz) is kell a nyelv. :)
3#Köszönöm szépen :-)
Saját nem Budapesten lakom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!