16 éves vagyok és a szüleim úgy döntöttek, hogy ki költözünk Angliába. Ott Angliába iskolába járnék szerintetek, ha 1 évig iskolába járnék megtanulnám a nyelvet? Szóval, ha más nyelven beszélnek körülöttem úgy mond rám ragad?
Könnyen rádragad, pláne ha van alapod.
1 hónap után tök jól fog menni, belejössz.
Kerdezo, ne torodj a 15. valaszoloval, mert o csak egy sotet bunko nyelvtannaci, aki arra veri a fasrkat, hogy ledorongolhat masokat.
Nagyobb es jobb jovod van, ha ott tanulsz - es Angliaban nyelvtannacikkal sem fogsz talalkozni.
Szia
Én 15 évesen jöttem ki angliába, nagyrészt az emberek leírtak már mindent amit kell tudni az itteni rendszer ről, saját vélemény az hogy tényleg nyiss mások felé és használd az időt amire szükséged van hogy letegyél egy legalább 4 es GCSE t az alap tantárgyakból (matek, angol, biosz, kémia, fizika), ezekre szükséged lesz elég durván a karriered többi szakaszán, ha tovább akarsz mondjuk menni A-level re (angol megfelelője az érettséginek), melohoz is, meg stb...
Ha valamilyen kérdésed bármivel kapcsolatban nyugodtan írj
17/F
UI: bocsi ha fura a fogalmazásom, fele nap angolul beszélek
GCSE-ből elég az angol és a matek, a legtöbb szakokhoz ez elég College-ba (de még sok uni-ba is), főleg ha nem A level-t akar csinálni, ami szerintem hülyeség lenne neki.
A BTEC az sokkal teljesíthetőbb és hasznosabb is tud lenni ha a Level 3 elvégzése után munkába akarsz állni azonnal, mert az egy szakmával egyenlő. De ha olyan a tárgy vagy szakról van szó aminek van egyetemi megfelelője, akár tovább is tanulhatsz egyetemre. Például ha valamilyen gazdasági, infó, turizmus, építész vagy, például fotográfiát, filmkészítést/vágást tanulsz BTEC-en Level 3-on, akkor mehetsz utána felsőoktatásba is ugyanazon a területen. És megvan mellette a GCSE angol és matek (grade C de ez azóta változott), szóval simán fek is vesznek a legtöbb helyre.
Ha az A levelt nagy nehezen de meg is csináltad, akkor kb ott vagy mint Magyarországon egy érettségis. Se szakmád, nem is értesz semmihez, és mehetsz átlag munkát csinálni átlag fizetésért. Hacsak nem mész tovább egyetemre. De ha nem akarsz egyetemre menni, akkor mindenképp BTEC Level 3, mert ott szakmád is lesz, de ugyanúgy mehetsz egyetemre ha meggondolod magad esetleg később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!