Londoni látványosságok?
Sziasztok! Szerencsére lehetőségem adódott arra, hogy ősszel mégegyszer kimenjek Londonba és szeretném kérdezni, hogy miket érdemes megmézni és pár program ötletet is várok :)
Amiket már láttam:
Big Ben
London Eye
St. James Park
Buckingham Palota
Madame Tussauds
Amiket felírtam, hogy megnéznék:
Oxford Street
The shard
Canary Whalf
Notting Hill
Westfield
College Farm (csak mert egy lovasnak nem maradhat ki egy utazás sem lovas bolt nélkül :D)
M&M’s world
Regend Street
Tower Bridge
Óceán (tudom, hogy messze van Londontól)
Harrods
Ezeken kívül szeretnék ötleteket kapni, történelmi helyeken kívül.
talán érdemes kijönni a belvárosból, elmenni például Kingstonba, vagy Richmondba. Legalábbis, mi azt csináltuk. Beültünk egy igazi angolos teázóba, meg pubba, nagyon feelinges helyek. lehet richmondba csónakot bérelni, és evezni a temzén. De csak a folyóparton sétálsz az is tök jó. Richmond parkba sétálni, őzeket simogatni stb.
Vagy ott van a camden town-i piac, azt is nagyon élveztem.
Amiket felírtál, hogy megnéznéd azok mind londoni utcák. Nem tudom mitől érdekesek de egymillió ember vagyis tömeg, kosz, bűz. Voltaképpen olyan mintha Astoriától lesétálnál a keletibe. Ott semmi látványosság nincs. Harrods egy drága áruház de tény, hogy belülről szép.
Óceán bizony nincs Londonban, Ahhoz sokat kell utazni.
Ha olyan dolgok nem érdekelnek, mint pl: british , Science Museum, vagy a Sherlock Holmes múzeum.. Az utcák helyett inkább sétálj a Hyde Parkban.
De Anglia nem csak Londonból áll. Sok szép hely van Londonon kívül is.
Én nagyon szeretem Greenwich-t, ott van a Cutty Sark, a csillagvizsgáló. Érdemes oda lehajózni a Temzén, maga az út is nagyon szép. Nekem nagy élményt jelentettek a Towerben kiállított koronák.
Busszal egy óra alatt ki lehet menni Oxfordba, szerintem megér egy délutánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!