Utazott már valaki külföldre busszal? Vagy esetleg külföldről haza busszal?
Nekem anyukám járt éveken keresztül busszal Németországba. Règen a volannak volt egy járata, és ök simán egy egész pisi szünetet tartottak, mindig megszámolták az utasokat(vagy is senkit nem hagytak ott).
Most viszont ez megszünt és flixbusz van csak. Na ök csak felveszik az utasokat, pisilni csak a buszon lehet, és mindkétszer késett nem is keveset...
Londonba cserediákként(ahogy az előzőekben elhangzott, katasztrófa). Rengetegszer megálltunk, kajálás, városnézés plusz éjszaka Németországban egy hosszabb időre 3-4 óra alvás + tisztálkodásra. Nyilván ez nem a mérvadó buszos utazás, szervezetten iskolával mentünk anno, nem menetrendszerinti busszal stb.
Prágában többször jártam busszal, 7,5 óra fix 2 megallóval az egyik Pozsony a másik Brno volt talán. Kényelmes-e? Nem igazán. Legyen nálad valami amivel elfoglalod magad, tablet filmet nézni, könyv, zene akár laptop ha dolgoznod kell,úgy jobban telik az idő. Minél kényelmesebb ruhában utazz, ne szorítson stb. A pihenők alatt mozgasd picit át illetve frissítsd fel magad. Én egy hosszabb repülőúton is ha van rá lehetőségem megyek egy kört, felállok átmozgatom picit a sajgó végtagjaim. Talán akkor jársz a legjobban ha tudsz aludni egy nagyot.
Én utaztam már jó párszor, mivel olyan szerencsétlen vagyok, akinek nincs kocsija, vezetni sem tudok, de szeretek utazgatni. Legutóbb az olaszországi nyaralásunkra mentünk busszal. Nagy élvezet volt, mondhatom. :D
Ugyanis én erősen túlsúlyos vagyok, ami miatt eleve kényelmetlen egy ilyen út, nem fér el a seggem a széken, feldagad a lábam stb.
Amit én mindig be szoktam tartani:
- lehetőleg nem egyedül utazom, mert akkor egy idegent ültetnének mellém, és akkor ülhetek vigyázzülésben egész úton,
- érdemes párnát vinni, akár csak ilyen felfújhatós utazópárnát is, rengeteget jelent,
- MINDIG le szoktam szállni a pihenők alkalmával, ha éppen alszok, akkor is lelket verek magamba valahogy, és MINDENKÉPPEN elmegyek először is vécére, aztán pedig járkálok, amennyit tudok, mert utána ismét több órás ücsörgés következik.
A buszon van vécé, ez igaz, de külön fel szokták hívni a figyelmet arra, hogy csak és kizárólag végszükség esetén szabad használni, szóval érdemes az ilyesmit a megállók alkalmával intézni. (írta valaki, hogy a flixbuson lehet vécézni, azokat nem ismerem, én ilyen utazási irodás buszokról írtam.)
Egyébként nem kell aggódnod, nem olyan nagy dolog ez. Én is túl szoktam élni, pedig én tényleg rettentő problémás vagyok ebből a szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!