Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Milyen oknál fogva jönne...

Milyen oknál fogva jönne valaki haza külföldről?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm alig 1 hónapja él Angliában. Elmondása szerint nagyon jó, nagyon szereti, és sosem szeretne hazajönni!

Itthon igazából nincs senkije az édesanyján kívül, Angliában is ismerőshöz ment ki lakni, dolgozni.

Sok olyan sztorit hallottam már,hogy azt hangoztatták,hogy Ők bizony sose jönnek többé vissza Magyarországra, ám mégis visszajöttek. Kérdem én: Milyen oknál fogva,ha kb. senkid sincs itthon? Véleményekre,gondolatokra lennék kíváncsi, ha saját tapasztalat van akkor arra is!

(off-ra nem vagyok kivancsi köszönöm szépen!)

2017. nov. 6. 18:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Bizony egy idő után kint az ember, visszavágyik még ha nem is lakni, de látogatóba nagyon kellemes hazajönni, még ha csak annyira is hogy megnézni a szülő városodat, egy jó magyar töltött káposztát enni, igazi húslevest stb.. :D

Sose felejtsd el, Magyarország mindig visszavár!

2017. nov. 6. 19:01
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Az ismerősöd még a rózsaszín szemüveg korszakánál tart.

Egy hónap, az semmi.

2017. nov. 6. 19:41
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ezért jöttek haza barátaim:

- eleve úgy mentek, hogy pénzt keresni, aztán hazajönni és itthon családot alapítani

- nem találták meg a számításaikat, ott sem találtak olyan munkát, amivel elégedettek lettek volna

- honvágy, hiányzott a család, a barátok, ott is kialakultak kapcsolatok, de ott nincs olyan, hogy már gyerekkortól kialakult kapcsolatok, itthon meg, ha nem Pesten élsz, akkor tényleg mindenki valaki valakijének a valakije

- maga az adott ország nem tetszett, az ottani életstílus, az emberek

2017. nov. 6. 19:43
 4/14 anonim ***** válasza:
77%
1 hónap az semmi. A legtöbben 1 hónap után még ezt mondják. Aki legalább 5+éve él külföldön, az mondja, az nagyobb eséllyel nem jön haza. Én sem tenném. 6,5 éve élek külföldön, csak látogatóba járok haza. Ide a GYK-ra feljárok, ha magyar fórum érdekel.
2017. nov. 6. 20:24
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

10 éve élek jó magam is Angliában. Sok magyarral megismerkedtem a 10 év alatt, és a legtöbbjük már rég otthon vannak.

Az igazság az, hogy 1 hónap kint lét még tele van újdonságokkal, élményekkel, és bizonyos fajta tapasztalatlansággal. Sokan évek múlva mennek haza, amikor kiismerik az ország belső világát.

Anglia csodálatos ország, de sokan el sem hinnék ha azt mondanám, hogy sok minden borzalmas itt kint.

Pl: az egészségügy sokkal rosszabb mint otthon Magyarországon. Az albérlet egyre drágább, egyre élhetetlenebb. Ha kis családod él csak egy lakásban akkor sokszor az család egyik felének a fizetése el is megy albérletbe. Csak szobát bérelni nyolcadmagaddal, egy darabig elmegy, de hosszú távon nem. Sokan ezért adják fel. Mint írtam az egészségügy is borzalmas ( életveszélyben van? Nem? Akkor szedjen paracetamolt) és mindegy mi a bajod. Sokan ügynökségeken keresztül dolgoznak ami szintén bizonytalan. Nagyobb városokban egyre nehezebben lehet elviselni a bevándorlók sokaságát. Igen, mi magyarok is bevándorlók vagyunk, de igyekszünk alkalmazkodni, de vannak akik nem, és ezzel a te életedet is megkeseríthetik. Lásd fekák, indiaiak stb..

Sok magyar rájön, hogy minimálbérrel élni hosszabb távon itt sem jó.

Mi sem akarunk itt maradni, egyszer hazamegyünk, pedig mi lakást bérelünk, nem lakunk idegenekkel egy fedél alatt, és jól kereső fix állásunk van.

Mondok pár példát, hogy a magyar barátaink miért mentek haza.

- sokan megunták a szobabérlést, hogy sok idiótákkal éltek egy fedél alatt. Saját lakást bérelni nem érte meg nekik, így hazamentek

- gyermeket vállaltak, és mivel sem az óvoda, sem az iskola nem jó, inkább hazamentek.

- volt aki balesetet szenvedett, és a kórházban elcseszték a műtétet. Hazament, hogy helyrehozó műtétet csináljanak, és otthon maradt.

- Sokan más országban mentek.

2017. nov. 6. 21:20
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Előző válaszolók szerintem jókat írtak. 1 hónap semmi, az egy hosszabb nyaralás... :) Utazni én is szeretek, bejártam egy csomó EU-s országot, de voltam Kelet-Európában is, és pl. Moszkvát imádtam - de soha nem élnék ott. Sokan pont keverik is a kettőt, azt hiszik, élni X évet egy adott helyen ugyanolyan, mint nyaralni, kirándulni. Csakhogy pár hónap alatt megszokja az ember az egészet, és jönnek a napi gondok.

Elmesélek két sztorit:

Egyik jó ismerősömék nyolc éve költöztek el családostul Skóciába, mert ott kapott a férj munkát. Hónapokig áradozott a feleség a csodás skót tájakról, milyen más világ, mennyivel jobb a hangulat stb. Az utóbbi években a feleség már teljes nyarakat tölt itthon, mert nem bírja a sárban tocsogást és a relatív hideget, és nem igazán vannak helyi barátaik, csak kinn élő magyarok... Az ok, amiért kinn vannak, hogy a férj sokszorosát keresi kevesebb munkával és felégettek maguk mögött mindent itt, egyébként már hazajöttek volna.

Másik ismerős az USA-ban élt és dolgozott (kutatóorvosként) több mint tíz évig. Két éve költözött haza, mert évi egyszer járt haza, és úgy látta, hogy "egyre szebb minden", és állítása szerint egy megmagyarázhatatlan nosztalgia és honvágy hozta haza, ráadásul akkor mentek szét az akkori párjával. Egyébként ő most már bánja...

Szóval ez egyénenként nagyon változik, és az tudja igazán, aki tényleg megjárta ezt az utat.

2017. nov. 7. 05:36
 7/14 A kérdező kommentje:

Koszonom ezt a sok hasznos valaszt!:)

Ment a zold kezecske!

2017. nov. 7. 06:56
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi a kis családunk lassan 13 éve élünk Angliában. Bevallom, hogy ha nem lenne olyan jó állása , nagyon jó fizetése a férjemnek, és a fiam nem itt tanulna egyetemen, akkor már rég hazamentünk volna. Férjemnek hiányzik az otthoni ízek, szokások, helyek. Én meg képtelen vagyok még ennyi év után is megszokni az angliai időjárást.

Nagyon lehangoló tud lenni az, hogy míg ti otthon 30 fokok miatt panaszkodtok augusztusban, én kiskabátban, hosszú nadrágban megyek dolgozni, mert hűvös van. Az állandó esőzések is az idegeimre mennek. (ma is esik egész nap) Pár éve volt olyan, hogy 7 héten át minden nap esett az eső. Emlékszem volt egy nap amikor felkeltem, kinéztem az ablakon, és sírva fakadtam mert még mindig esett.. Én az időjárás miatt nem fogok itt maradni végleg.

43/N

2017. nov. 7. 18:53
 9/14 anonim ***** válasza:
Szerintem honvágyuk volt. Plusz, Angliában talán nincs is annyi napsütés, lehet, hogy lehangolta őket.
2017. nov. 7. 18:57
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok : én 12 éve élek Angliában, úgy jöttem ki, hogy egy-két évre maradok. ..

Bizony, sok a szar dolog, ahogy írták fentebb,pl az egészségügy egy nagy nulla. Ingyen ovi sincs, pl

2017. nov. 7. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!