Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliában élők válaszonátok...

Angliában élők válaszonátok pár kérdésemre?

Figyelt kérdés
Lehet butaságot kérdezek de tanácstalan vagyok.Itthon vagyok gyeden a kisfiammal,munkahelyről jöttem el szülni vagyis munkaviszonyban vagyok.Kiköltözünk nyáron Angliába és hamarosan majd ott szeretnék dolgozni.Már most mondjam fel a munkaviszonyt vagy várjak mig el nem kezdek kint dolgozni?
2010. jún. 5. 16:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia! Mi jövőre költözünk, így ez a kérdés engem is érdekel:) MÉg nem néztem utána, de ahhoz, hogy kint dolgozz biztos hogy fel kell mondanod az itthoni állásod, mert kint is be leszel jelentve és adót fogsz fizetni. Azért a pontos menete engem is érdekelne....

Ti hova költöztök ha megkérdezhetem?

2010. jún. 6. 11:49
 2/11 anonim ***** válasza:
Addig amíg elindulsz ne mondj fel. Kérsz szabadságot pár hetet, addig kint leszel, ha semmi sincs hazajössz és olyan mintha csak szabadságon lettél volna...
2010. jún. 6. 20:36
 3/11 anonim ***** válasza:

Szia

Húúú, igy el vagytok ereszve pénzzel. Nem bántani akarlak. De hát ehhez nem semmi lóvé kell. Lakást bérelni meg megélni drága itt kinn, amig nincs munkád. Ha én most jönnék ki gyerekkel akkor 1 milla alatt el se indulnék. De a kérdésre válaszolva, fel ne mondj. Nem tudom milyen az angolod, de a "picit beszélek" az ide már nem elég, max arra hogy kijössz megnézed londont és mehetsz haza, nagyon sokan mentek haza mert nem jött össze vagy könyörögtek a követségen hogy segitsenek nekik mert hazamenni se tudtak. De persze vannak szerencsések...csak egyre kevesebb. De ha jó az angolod meg van pénzetek is rendesen, akkor persze meg lehet probálni, de ne mondj fel

2010. jún. 7. 22:43
 4/11 A kérdező kommentje:
A párom már kint dolgozik egy ideje hozzá költözünk ki,nem csak úgy gondoltunk egyet.Köszönöm a válaszokat itthon is többen tanácsolták hogy ne mondjak fel.Egyenlőre nem teszem.
2010. jún. 8. 07:52
 5/11 anonim ***** válasza:

jah az más.

bocsi

akkor sok sikert

ha kijöttök és tetszik itt kinn, akkor itt kinn is meegkapod majd a támogatásokat, a családi az 20 font körül van hetente, de lehet hogy jogosultak lesztek a working tax és a child tax-ra is, mi olyan 20 fontot kapunk hetente, de ha kevesebbet kerestek mint mi akkor többet kaptok. Nálunk a párom full time-os és olyan 25000 kap egy évbe, én a lányommal vok napközben és csak este dolgozok 3 órát kb 7000 font egy évben. Tényleg sok sikert. Melyik városvba van a párod?

2010. jún. 8. 10:14
 6/11 anonim ***** válasza:

10:14-nek

Bocsi, de ha valaki még csak most szeretne kimenni akkor ássa el magát neki nem jár a plusz info?Miért kell ilyen módon reagálni...nem értem. Kedves kérdező. Melyik városba mentek? Nekünk még van 1 évünk addig mindent el szeretnék intézni, van bőven elintézni való.Sok sikert nektek és jó utat!

2010. jún. 8. 19:25
 7/11 anonim ***** válasza:

figyi

egyrészt irtam hogy bocsi, nem akartam senkit lehuroggni.

másrészt válaszoltam a kérdésre.

aztán véleményt nyilvánitottam, úgyanis ez egy ilyen oldal.

nah meg kinn élek 5 éve tudom mit beszélek.

mindenki azt hiszi, hogy itt kolbászból van a kerités, hogy csak elindulunk aztán majd csak lesz vhogy. Ez igy is volt kb 5-6 éve, de már nem igy müködik. Ha nincsenek kapcsolatok, meg pénz akkor el se induljon senki, föleg gyerekkel ne. Rengeteg "ismerősömnek " nem jött össze. És mégegyszer nem akartam senkit bántani, csak kicsit megvilágitani a dolgokat a másik oldalról is. Egyébként meg pont engem fikázol, akitól a legtöbb infot kaphatnád??? Nevetséges...

2010. jún. 8. 22:26
 8/11 A kérdező kommentje:

Liverpoolban él és dolgozik a párom.Egyenlőre a közös lakást még csak keresgeti.Ti merre felé laktok?Mekkora a babád?Milyen területen dolgozol?Oviról ilyesmiről tudsz valami infóval szolgálni?Oltásokról esetleg?Mert tudomásom szerint kint kevesebb oltás jár mint itthon.Igaz ez?A kicsi fiam az itthoni kiskönyv szerint 15 hósan kéne h kapjon egy oltást de ha jól tudom kint ilyen nincs.Vagy ha bármilyen más gyerekkel kapcsolatos infód van szívesen fogadom.

Köszönöm

Niki

2010. jún. 9. 07:18
 9/11 anonim ***** válasza:

szia

Mi Horshamben lakunk, de most költözködünk Maidstone-ba. Én egy suliba dolgozok mint letting supervisor. A párom meg digitális nyomtatással foglalkozik. Az az igazság hogy oltásokkal kapcsolatban mindig csak az aktuálisat tudom. Kapsz itt kinn egy babás könyvet red booknak hivják, ha bejelentkezel majd vmelyik orvosi rendelőbe, akkor lesz majd egy health visitorod, aki kijár házhoz időszakonként, nem jön túl sürün. Aztán az oltásokről is kapsz értesitést hogy mikor kell vinni, az én lányom most lesz 1 éves 17-én, most kap 1 oltást utána meg rá egy hónapra. Vannak különböző ovodák, a legtöbb fizetős, de ennek még én se néztem utána, de arra is van támogatás. Itt viszonylaf korán kezdik a sulit, azt hiszem 4 évesen mennek előkészitőbe. De majd lassacskán én is utána járok ennek az ovi dolognak. Ha a pároddal lakást kerestek, mindenképp házba menjetek. Lakás nem jó, ha emeletre mész akkor állandóan jön a szomszéd panaszkodni, ha meg földszintre, akkor meg táged készitenek ki, felébred a picid is. Nem sokkal drágább és átalában kertesek. Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de irj nyugodtan, ha tudok segiteni.

Én is Niki vok

2010. jún. 9. 16:30
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! :D

Egy másik anyuka küldött nekem az oltásokról listát,de elég kusza az itthonihoz képest.De majd meglátják kint mit kapott meg itthon.Suli előkészítő 5 éves kortól van,én legalább is ezt olvastam több helyen.Ha kimegyünk ovit mindenképp keresnem kell mert a nagyobb fiam(4éves) mire suliba megy meg kell tanuljon angolul.A kicsi még nem beszél így vele könnyebb dolgom lesz.Kisfiad vagy kislányod van?Nem beteges?Drágák kint a gyógyszerek,a tápszer,pelenka stb. ?

2010. jún. 10. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!