Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik országban a legjobb a...

Melyik országban a legjobb a tengerparti nyaralás ezek közül?

Figyelt kérdés

Görögország

Olaszország

Spanyolország

Horvátország

Románia

Szlovénia

Bosznia-Hercegovina

Lengyelország

Hollandia

Németország

Belgium

Ukrajna

Montenegró

Albánia

Bulgária

Törökország

Franciaország

Portugália

Málta

Tunézia

Monaco

Ciprus

Marokkó

Gibraltár

Elsősorban a tengerpart lenne a cél. Minden országot összeírtam, ahol lehet fürdeni a tengerben és el tudok jutni 100000 alatt.

Ami engem érdekelne, hogy hol a legszebb a tengerpart, lehetőleg ne legyen túl drágák az árak. Bármilyen tapasztalatot az adott országban megköszönök:)

Még 1 kérdés: Ezen országok tengerében lehet nyáron fürdeni?

Egyesült Királyság

Lettország

Észtország

Dánia

Litvánia

Oroszország

Svédország

Norvégia

Finnország

Írország

2018. jan. 7. 21:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Monacoban fürdeni nem igazán tudsz, illetve igen, de gondolom nem álmod egy hajókikötő árnyékában strandolni. Emellett az árak igencsak el vannak szàllva.

Franciaország dèli része nagyon szép, rengeteg látnivaló van, de kicsit feljebb a tengertől. Maga a part a nyári szünetben elég túlzsúfolt, az àrak is magasak.

A többi esetben meg attól függ, milyen tengerpartot keresel. Homokos, kavicsos, kiépített...

A legtisztàbb tengerrel eddig Görögországban (de nem a Chalkidiki félszigeten), Horvátországban találkoztam, illetve állítólag Albània és Bosznia is nagyon szép de ott még nem voltam. Ezek a helyek olcsók is viszonylag (talán Horvàtország annyival nem, de oda meg az útiköltség nem sok).

Spanyolország, Portugàlia nem drága, de a Spanyoloknál pl. Costa Brava helyett inkàbb Galíciát javaslom, sokkal emberibb, kevésbé turistagyàr jellegű.

Olaszországban sem mindegy, hogy Bibione, Amalfi vagy Szicília. Nekem az utóbbi kettő az abszolút favorit, Bibione nem vonz igazán, amolyan tömegturizmus jellege van (mint a Costa Bravának).

Hollandia, Belgium, Franciaország èszaki tengerpartja, illetve UK ugyanolyan jellegű, fürödtem már az Északi tengerben ès a La Manche-ban is, de megmondom őszintén hogy a 17-18 fokos víz nekem hideg, emellett szinte állandó a szél, ami nem teszi èpp kellemessè a strandolàst.

Emellett a vìz part ahol homokos, ott sokszor zavaros a víz. A köves, kavicsos partszakaszokon tiszta.

Viszont ezeken a helyeken a legfinomabbak a tenger gyümölcsei.

2018. jan. 8. 07:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Olaszország északi részén voltam, és nekem az nem volt túl szép. Maga a tengerpart iszonyat zsúfolt, a tenger nem túl szép. De hangulatos városkák és iszonyat északai élet...

Spanyolországban csak Kanári szigeteken voltam, két szigeten. Mindegyiken fürödtünka tengerben, és maga a szigetek nagyon gyönyörüek...

Horvátországot imádom. Habár már több mint 10 éve nem voltam, de imádom, hogy olyan átlátszó a víze és nekem egyik kedvencem.

Szlovéniában is fürödtünk, pont olyan mint Horvátország.

Németországban a balti tengeren voltunk párszor, mert férjem nagybáttyának ott egy kis faluban van lakása. Mindig hidegben voltunk, de nyáron ezek mind fürdö városok. De azért a tenger nem a legmelegebb még a nyáron sem, de az egész tengerpart mindenhol hihetetlen gyönyörü. Télen is relatív nagy élet van minden kisvárosban. Rengeteget lehet bicajozni és kirándulni. Rizikó, hogy az évi 2-3 hét nagyon meleg idöszakból kitudod-e fogni pont azt amikor meleg van...De a környékbeli nagyvárosok is iszonyat hangulatosak, és a halas szendvicsek, nyam nyam....

2018. jan. 8. 10:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Boszniának egyetlen egy tengerparti városa van Neum. Csodálatos öbölben fekszik, gyönyörű a naplemente. nyáron tömegnyomor és szemétdombok.

Horvátországnak több ezer km-es a partszakasza, a víz eléggé tiszta a legtöbb helyen.

Szlovéniának 45 km-es a partszakasza, kb. mint Horvátország; kisebb tömeggel magasabb árakkal.

2018. jan. 8. 16:08
 4/5 anonim válasza:
Én mindenképp Montenegrót ajánlom. Sok más helyen voltam nyaralni, de eddig Montenegró viszi a pálmát. Sok gyönyörű város van, amelyeknek a tengerpartja is tiszta és szép. Én mindenképp Montenegrót ajánlom.
2018. febr. 6. 23:02
 5/5 anonim válasza:

En mindenkeppen Monacot ajanlom! Egyik leggyonyorubb hely ahol valaha jartam, pedig eleg sok helyen megfordultam mar. Gyonyoru a tengerpartja es ott nem akadalyozzak a furdest a yachtok.

Monaco❤

2018. febr. 17. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!