Az alábbiak közül hova lenne érdemes mennie?
Szó esett egy pár hónapos cserediákproramról a családban, első körben Európába menne a gyermekem. Majd ha megtetszik neki a dolog, akkor esetleg mehet messzebb is. :) Na mármost ő egy 16 éves lány, mint apa féltem. Több országot is kihúztunk közösen, tehát ő sem menne oda. Amit tudni kell, angolul tanul a gimnáziumban és olaszul, ez a két idegenyelve. Egyébként Ausztriában élünk, magyar-osztrák állampolgár. Azt szeretnénk ha megismerne az eddigieken túl egy másik kultúrát és nyelvet.
Ezek a lehetőségek: Portugália, Spanyolo, Franciao, Belgium, Hollandia, Norvégia, Dánia, Lengyelország. A többi opció nekem sem és neki sem tetszett annyira.
A véleményetekre lennék kíváncsi hogy melyik az az ország ahol tényleg jól érezné magát, el tudná sajátítani a nyelvet, biztonságban lenne és tudná folytatni a spotot (falat- sziklát mászik, illetve lovagol).
UI: Eun kívülre még nem nagon vágyik, csak két országba de oda nagyon (ez Kanada és Új-Zéland), de oda majd megyünk nyaralni. Sőt elképzelhető a jövőben hogy kiköltözünk egy-két évre.
Szóval hova engedjem el (merjem elengedni)? Ő ezek közül bárhová szívesen menne.
Köszi a válaszokat.
Mindent egybevéve és különösen nagy figyelmet fordítva a biztonságra én ezek közül döntenék: Spanyolország, Portugália, Hollandia, Norvégia, Lengyelország.
Spanyolokkal, lengyelekkel és portugálokkal van személyes tapasztalatom, mindhárom országot bátran ajánlom.
Köszi a válaszodat!
Még várok véleményeket, februárig kell leadni :)
Én Franciaországban élek 11 éve és rendszeresen lovagolok mióta kinn vagyok, versenyzem is.
Tudom ajánlani ezt az országot. Egyrészt mert az olasz után meg fog neki tetszeni szerintem a francia, ès nem is lesz nehéz megtanulni. A nyelv meg mindog hasznos.
Màsrészt meg mindkét àltalad említett sportot rengeteg helyen és jó körülmények között lehet űzni, akár versenyszerűen is. Lovasoktatàsban pl nagyon jók a franciàk, az államilag ellenőrzött, központosított rendszerrel sok lehetősége van fejlődésre.
Köszönöm a válaszokat :)
Végül úgy alakulnak a dolgot, hogy én cégen belül munkát kaptam 2 évre egy másik országban, úgyhogy elhalasztjuk a cserediákságot. És így megtanul még egy nyelvet, csak sajnos nem osztrák érettségije lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!