Szeretnék kiköltözni Angliába érettségi után és szeretném erről az ott élők vagy az ott éltek véleményét, illetve tippeket. Ha lehetne?
Helló mindenkinek aki olvassa :D Na szóval az elejéről 18 éves srác vagyok, aki szeretne kiköltözni Angliába.
Ennek több oka van pl elég rossz anyagi háttér, illetve félek Magyarországon maradni, ezt kifejtve: nem nagyon tetszik az ország és bár meglenne a tehetségem egy egyetem elvégzéséhez, inkább szeretnék kiköltözni és szerencsét próbálni.
Gépész szakvégzettségem lesz és rendelkezem informatikai ismeretekkel és ECDL-el.
Nyelvtudásom társalgás szintű, de szerintem egy olyan környezetben bele tudnék rázódni.
Szeretném a tanácsotokat kérnem, illetve azokat akik hozzám hasonló tervekkel rendelkeznének megosztanák az ötleteiket.
Mint írtam nincs sok pénzem....Nyárra összetudnék szedni egy olyan 1500 fontot talán.
Azok akik kint élnek milyennek tapasztalták a helyzetet?
Tényleg olyan a sorsa az UK-nak mint ahogy a brexittel beharangozzák?
Esetleg ha nem miért nem, illetve milyen országokat tudnátok ajánlani (csak angolul).
A válaszokat előre köszönöm :D
Anglián belül hova szeretnél menni? Ha London a cél, akkor készülj fel arra, hogy Anglia legdrágább városa, a lakbér sok pénzt fog elvinni, még akkor is ha csak szobát bérelsz.
Nem árt ha tudod, hogy lehet sok cég előnyt kovácsol a korodból. Ugyanis 18 évesen a minimálbér a te esetedben csak 5.70 gbp/ óra ( 20 éves korig) Az nagyon jó, hogy tudsz angolul, mert igazából ami fontos itt kint az a nyelvtudás, és szakmai gyakorlat.
Brexittel kapcsolatban annyi, hogy egyenlőre nem sok változás van, nem sok vizet kavar. Az árak emelkednek, az emberek feszültebbek, de más nem nagyon van. Talán csak az, hogy segélyekért bármilyen támogatásért legalább 2 évig nem lesz esélyed. Tudom, hogy nem a segélyekért akarsz kijönni, hanem dolgozni akarsz, de itt kint nem meglepő, hogy sokan pár hónap munka után munka nélkül maradnak. (ennek egyik oka, hogy sok cég csak munkaközvetítőkön keresztül vesznek fel embereket, akiket bármikor elküldhetnek)
Nem akarlak lebeszélni az utazásról, Sőt támogatlak benne, de egy tanácsot engedj meg nekem: Ne csak Londonba gondolkodj. Vannak angliai vidéki városok ahol több esélyed van, és kicsit olcsóbb a megélhetés.
Én vidéki egy angliai vidéki városkában élek ami igazi gyárváros.. Itt mint gépész már most tudnál dolgozni mert van felvétel ( minigyár és Honda gyár)
sok sikert
Először is sok sikert, és ne vegyék kedved a hamarosan menetrendszerűen megjelenő válaszok, amikben egyfelől a sárga földi lehúzzák majd Angliát, mondván a világ legszarabb helye, másfelől kijelentik, hogy neked semmi esélyed és mindenképp éhen fogsz halni, ja és hiába tudsz angolul, úgysem tudsz és kész.
Komolyra fordítva, a lényeg az, hogy ne várj csodát az első naptól. Lehet, hogy sokáig csak egy flat-shareben lesz szobád, na és akkor mi van. Fiatal vagy, ne higgye senki, hogy a nyugati 20 évesek azonnal kétszobás ingatlanba kerülnek egyedül. Van ilyen, de nem ez az álatános. Németországban pl 18 évesen alig várják a fiatalok, hogy elköltözzenek otthonról és más fiatalokkal összeköltözzenek, és ugyanez, bár nem ilyen mértékben Angliában is tapasztalható. Spareroom.co.uk, ezt az oldalt tudom ajánlani. De vannak ezek a magyar cégek is akik ajánlanak szállást. Sok jót nem hallani róluk, de az első pár hétre talán jók, hogy nyugodtan tudj normálisabb helyet és állást keresni.
Kezdőtőke minél több van annál jobb, de nagyon nem kell stresszelni rajta. Kulimunkákat könnyű találni, csak nem kell válogatni meg finnyáskodni, és ilyen helyeken 2 hét után már kapsz fizetést. 1500 szerintem elég lesz, pláne ha nem Londonba mész.
Nyelvtudás az fontos, és a lényeg, hogy ne izoláld magad, tehát ne az legyen, hogy napi nyolc órát dolgozol valahol, ahol meg se kell szólalni, majd hazamész és nézed a stream-en az rtl klubot. (sok ilyen magyar van) Ha nem így teszel, két hét alatt minden oké lesz, mert az elején még felső fokú tudással is furcsa lesz a dolog, át kell állnia az agynak a másik nyelvre.
Brexitről annyit, hogy jó motiváció a költözésre. Egyelőre lehet jönni szabadon, aztán 1 vagy 2 év múlva ki tudja mi lesz, tehát ha Anglia a cél, akkor tessék sietni. A helyzet az, hogy a magyaroknak (illetve a többi EU-s országból jövőnek) egész jó a helyzete, mert nekünk megmarad az EU állampolgárságunk és annak az összes előnye, brexit ide vagy oda. Tehát ha ne adja az ég összeomlik a kilépés után a brit gazdaság, te foghatod magad és átcuccolhatsz az EU-n belül bárhova. A brit állampolgároknak ez nem lesz meg, nekik viselniük kell a döntésük következményét.
2. kommentelő
Az előző válasz írásakor nem láttalak...kösz a választ :D
Szóval fínyáskodás, hát nemtudom menyire bírnám...Szerintem ha rá lennék kényszerülve akkor menne.
Ha kimegyek úgy mennék ki h szoba v nemtudom ezeket h hívják, v másokkal egy albérlet.
A kezdőtőke lesz a leghúzósabb mert anyukám rokkant nyugdíjas és azért is szeretnék kimenni h ami plusz azt haza tudjam küldeni(ezért sem egyetem).
Az emberekkel nem lenne gond, már ha nem nagyon arcba mászóak, legalábbis eddig nem volt túl sok gond velem :D Tényleg köszi a gyors és pozitív válaszokat :D
- Londont kerüld el, drága, inkább kisváros
- nyelv mennyire megy? (a középszint NEM opció)
- Brexit MÉG nincs igazán hatása, de lassan esz
- tapasztalat nélkül vszeg oda is mosogatni mehetsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!